De fijnste terrassen van Utrecht

Want waar moet je zijn om de zon te pakken? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Dat de lente is begonnen is natuurlijk fantastisch nieuws. En dat de zon schijnt maakt dit alleen maar beter. Maar terrasjes daarentegen, die maken het hele plaatje compleet.

Want wat doe je nou liever dan na werk in het zonnetje zitten, nog even die laatste zonnestralen op te pikken. Precies. Onze liefde voor terrasjes is groot. Maar het is lastiger dan je denkt. Er zijn genoeg terrassen in Utrecht, maar het is hard werken als je ook echt in de zon wil zitten. Want waar moet je zijn om de zon te pakken? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Het Gegeven Paard (Vredenburgkade 11) – Een groot terras, vlakbij het station maar het belangrijkste: er is hier altijd zon. Het is misschien niet het gezelligste terras maar je hebt hier gegarandeerd een plekje en kan hier van ’s ochtends tot ’s avonds in de zon zitten. Ze hebben er lekkere hapjes, de vriendenplank wil je zeker even proberen.

Roost aan de Singel (Paardenveld 1) – Klopt, deze plek zit aan de Singel. Roost is een tijdelijk restaurant waar je kan eten van de braai (Zuid-Afrikaanse barbecue). Een gezellige plek met veel zon, zeker een bezoekje waard.

Restaurant de Rechtbank (Korte Nieuwstraat 14) – Op het Domplein zitten natuurlijk gezellige terrasjes maar als je een stukje doorloopt kom je bij Restaurant de Rechtbank. Een rustig terras, vooral in vergelijking met het Domplein. Er is hier veel ruimte, veel zon maar ook schaduw door de bomen. Heerlijke plek om ook uitgebreid te lunchen.

Beers and Barrels (Oudegracht aan de Werf 125) – Aan de Oudegracht zit de eerste locatie van Beers and Barrels. De tweede locatie vind je net buiten de stad in de haven, ook een mooi plekje. In de stad zit je aan de Werf. Beers and Barrels heeft ontzettend veel lekkere bieren en daarnaast is de Beers and Barrels platter een must! Geniet op het terras aan de hoge picknick-tafels en kijk naar de rondvarende bootjes en kano’s. Ultiem zomergevoel gegarandeerd.

Springhaver theater (Springweg 50) – Weer zo’n magisch plekje waar je de hele dag zon hebt. In een van de mooiste straatjes van Utrecht.

Het Ledig Erf (Tolsteegbrug 3) – Dit café staat in de top 100 van beste café’s in Nederland. Op het terras is iedereen welkom (er zijn zelfs brokken voor je hond, if you have one) en kun je genieten van speciale biertjes of een glas wijn in combinatie met lunch of één van de vele soorten snacks.

Café De Zaak (Korte Minrebroederstraat 9) – Hier heb je de meeste kans op zon. Heerlijke speciaal biertjes en goed uitzicht op de winkelende massa.

Orloff aan de kade (Oosterkade 18) – Orloff op het wed ken je waarschijnlijk al, maar als je een stukje doorfietst vind je de nieuwste vestiging Orloff aan de kade. Hier zit je wat rustiger met uitzicht op het water. Als je net even iets meer rust wil, is dit perfect.

SOIA Strand Oog In Al (Kanaalweg 199) – Een klein stukje fietsen, maar dan heb je ook wat. Bij SOIA kan je heerlijk in het zand aan het water liggen. Als je klaar bent met zonnen kan je heerlijk eten aan een van de picknicktafels in het gras. ’s Avonds nog een feestje meepakken en je hebt een heerlijke daginvulling.

Buurten in de fabriek (Kanaalweg 91) – De naam zegt het al een beetje. In een oude fabriek aan de Kanaalweg zit een nieuwe vestiging van Buurten. Er is een heerlijk terras waar je uitgebreid kan tafelen. Klein stukje fietsen vanaf de stad, maar dan heb je ook wat.

Kanaalzicht (Keulsekade 23) – Als je al de hele dag bij SOIA bent geweest, geen zin hebt in Buurten in de Fabriek, steek dan even over en ga zitten bij Kanaalzicht. Een heerlijk bruin café maar met zo’n heerlijk terras. Lekker in het zonnetje zonder poespas.

PHOTO CREDITS ROOST AAN DE SINGEL

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites