Throwback Thursday: Normcore

Trends komen en gaan. En komen dan weer net zo hard terug.

Vroeger was alles beter, tenminste als we onze opa’s en oma’s moeten geloven. Fashion-wise is dat in sommige gevallen zeker waar (ik zou het liefst een flappergirl uit de jaren ’20 zijn namelijk), maar in heel veel gevallen ook weer niet (don’t get me started about the 80’s & 90’s). 

Throwback Thursday

Vandaag brengen we een ode aan een aantal zéér onverwachte stijliconen. Waarom? Omdat het donderdag is en dat hét moment is om eens in de vorm van een Throwback Thursday (#TBT) een blik in het verleden te werpen. En omdat normcore één van de grootste trends du moment is (lees hier alles over de trend!) en deze trend ons aan meerdere nineties-celebs doet denken. Normcore (een samensmelting van ‘normal’ en ‘hardcore’) is hot maar zeker niet nieuw. Al jarenlang kleden mensen zich volgens deze trend, ook al hebben ze in de meeste gevallen niet eens door dat ze zich volgens een bepaalde trend kleden. Zij werken meer volgens het principe: dit shirt is schoon, dus draagbaar.

Maar nu even over de stijl-iconen. Want je kunt natuurlijk een hoop normcore inspiratie opdoen op pinterest en blogs, waar hippe, jonge meisjes quasi nonchalant poseren in outfits die uit de kast van een Amerikaanse toerist van middelbare leeftijd lijken te komen. Maar een echte fanaat doet zijn of haar inspiratie op bij bijvoorbeeld Jerry Seinfeld (bekend van de hitserie Seinfeld), die de normcore trend uitgevonden lijkt te hebben. Een iets te hoge, iets te wijde mid-washed jeans, grote witte sneakers (met het liefst witte sportsokken) en oversized overhemden of truien. Of wat dacht je van de beginjaren van de volledige cast van Friends, veel (veel!) denim, tuinbroeken en plain shirts. Iets recenter is de look van Steve Jobs, die de deur niet uitging zonder coltrui, mid-washed jeans en a-seksuele gympen (ze mogen de term ‘sneakers’ echt niet dragen). Ellen Degeneres (je weet wel, van die ene selfie) kan er ook wat van, maar haar looks zijn door de jaren heen in positieve zin veranderd. Leek het vroeger vooral om praktisch te gaan, tegenwoordig heeft Ellen een hele eigen, maar zeer smaakvolle, stijl. De invloeden van de normcore zijn zeker nog te zien, maar omdat het silhouette net even iets slanker en meer polished is geworden, zijn wij groot fan van haar looks!

Wie is jouw ultieme Throwback Thursday stijl-icoon?

 

normcore

source: Huffingtonpost, Warmer Bros, WENN.com

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites