Tijd voor een standbeeld voor Corry Tendeloo

Voor wie? We horen het je denken! En eerlijk, wij dachten precies hetzelfde. Laat dat de reden zijn waarom Madeleijn vindt dat er een standbeeld voor haar moet komen. Ze verdient namelijk veel meer bekendheid na wat zij voor ons heeft betekend. Ja, ook voor jou.

Voor wie?

Tendeloo was een voorvechter van economische en sociale rechten voor vrouwen in ons land. Ze maakte in de jaren ’50 een einde aan ’t feit dat vrouwen in overheidsdienst automatisch werden ontslagen als ze in het huwelijk traden. Ook droeg ze eraan bij dat het burgerlijk wetboek getrouwde vrouwen niet langer bestempelde als “handelingsonbekwaam.” Ze is daarmee van enorme verdienste geweest voor de economische en sociale positie van de vrouw in Nederland.

Teken de petitie

Tijd om haar beter te leren kennen! Feminist en juridisch onderzoeker Madeleijn van den Nieuwenhuizen van platform Zeikschrift is kritisch over de berichtgeving van media over vrouwen. Ze is een petitie gestart om een standbeeld van feministe en politica Corry Tendeloo te laten plaatsen. Voel je je geroepen om deze petitie ook te tekenen dan kan dat via de volgende link: https://www.standbeeldvoorcorrytendeloo.nl

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites