Tips om langer bruin te blijven

Na de zomer wil je je bruine kleurtje natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Maar hoe doe je dat?

Net terug van vakantie en eindelijk wat bijgekleurd. Trots kijk je naar je armen en opeens staat ieder shirt net even wat beter. Geniet er maar van, want helaas blijft zo’n lekker kleurtje niet lang zitten. Zodra jij terug in Nederland bent, terug van vakantie, vervaagt dat kleurtje binnen no time. Hoe je hem zolang mogelijk vasthoudt? Wij hebben de tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tips blijf je langer bruin!

Tips om langer bruin te blijven

1. Hydrateer!

Natuurlijk weet je allang dat je jezelf goed in moet smeren met aftersun als je in de zon bent geweest, maar ook als je niet in de zon bent geweest is het belangrijk dat je je huid goed blijft hydrateren. Gebruik hiervoor een vettige bodymilk of -crème, dit zorgt ervoor dat je kleurtje langer blijft zitten en dat de kleur die je nog hebt mooier uitkomt.

2. Hydrateer nog meer!

Je kleurtje blijft ook langer mooi als je jezelf van binnen uit goed hydrateert; veel water drinken dus! Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven. Dubbele werking dus!

3.  Niet te lang douchen of in bad liggen

Overdrijf het vooral niet met al dat gehydrateer, je zult je kleur namelijk sneller verliezen als je te lang in het water ligt of te lang onder de douche staat. Het droogt je huid uit, waardoor je (bruine) huidcellen loslaten en tadaa! daar komt je witte winterhuid om de hoek kijken.

4. Eet je bruin

Voor een gezonde (liefst bruine huid) is het belangrijk om veel groente en fruit te eten. Eet jij braaf de voorgeschreven twee stuks fruit en twee ons groente per dag? Uit onderzoek is gebleken dat als je deze dosis verdubbelt je bruine kleurtje langer blijft! Zoete aardappelen, meloen, wortel, tomatensap, spinazie, broccoli en pompoen werken het beste omdat zij Bèta-caroteen bevatten.

5. Zoek de zon op

Ook al is het bewolkt, je pakt altijd nog wel wat zonnestralen mee. Door veel buiten te zijn, behoud je je kleurtje langer! Vergeet je alleen niet in te smeren, ook als het bewolkt is!

6. Bruin zonder zon

Begin je je kleur toch wat te verliezen? Er zijn genoeg fijne zelfbruiners te koop die je kleur kunstmatig in stand kunnen houden. Let er weg goed op dat je gelijkmatig smeert en je handen goed wast, van bruine vlekken of oranje handen is nog nooit iemand knapper geworden.

7. Make-up trucs

Glans zorgt ervoor dat je huid een stuk bruiner lijkt en ook bronzing powder kan je redder in nood zijn! Je kunt dit (met mate!) gebruiken in je gezicht, maar het werkt ook fantastisch op je decolleté, armen en benen.

Meer tips?
Dit zijn de kleuren waardoor je bruiner lijkt!
Zo word je poepie bruin zonder te verbranden
De beste zelfbruiners van dit moment 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites