De beste tips voor een gezondere barbecue

Elke dag barbecuen zonder schuldgevoel!

Met dit heerlijke weer zijn de barbecue-avonden natuurlijk onvermijdelijk. Organiseer je zelf een barbecue of ben je uitgenodigd bij vrienden, maar wil je toch gezond eten? Dat kan gewoon! Als je op een aantal dingen let, kun je eigenlijk elke avond de barbecue wel aansteken. En dat zonder schuldgevoel.. Dit zijn onze tips voor een gezondere barbecue:

Geen vlees eten?

Allereerst: vlees van de barbecue is misschien wel gezonder dan je denkt. Je gebruikt namelijk geen boter, vet of olie, zoals je doet als je het in een pan bakt. Je moet alleen niet te enthousiast worden en je vlees zwart laten worden, want dan is het niet zo gezond meer..

Hou je van vlees, maar wil je je ook aan je healthy lifestyle houden? Dat kan gewoon. Ga dan voor magere vleessoorten als kip, biefstuk, kalkoen, entrecote of varkenshaas in plaats van speklappen, hamburgers, worst of karbonades. Ook voor de vegetariërs is er tegenwoordig genoeg keuze uit vleesvervangers.

Vis en groenten

Naast vlees is ook vis perfect voor op de barbecue. Je kunt allerlei soorten kiezen: zalm, witvis of bijvoorbeeld een garnalenspies. Vul je barbecue-maaltijd daarnaast aan met groenten. Je kunt bijvoorbeeld een pakketje maken in aluminiumfolie (met bijvoorbeeld ook vis erin) of een groentespies maken. En wat dacht je van een heerlijke salade? Heerlijk met het warme weer en nog gezond ook. Hierdoor is het ook makkelijker om die twintig stokbroodjes met kruidenboter over te slaan..

Sauzen en dips

Met allerlei verschillende sauzen, dips en smeersels krijg je al snel veel te veel calorieën binnen. Je kunt er daarom het best voor kiezen om deze zelf te maken. Maak bijvoorbeeld hummus, pesto of guacemole, allemaal heel lekker én veel gezonder. Heb je hier geen tijd voor of zin in? Onthoud dan dit: over het algemeen zijn rode sauzen minder vet dan witte. Je kunt dus beter kiezen voor curry of barbecuesaus, en niet voor mayonaise.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je vlees eerst te marineren, zodat het ook lekker is zonder saus. Maak de marinade dan wel zelf, want kant en klare marinades bevatten veel zout en suiker.

Fruit

Na je barbecue nog een lekker bakje schepijs of een Magnum naar binnen werken? Niet zo’n goed idee. Ga liever voor fruit. Van een banaan of een appel word je misschien niet zo enthousiast, maar wat dacht je van een salade met allerlei verschillende soorten fruit? Of maak spiezen met bijvoorbeeld ananas en leg deze op de barbecue. Smakelijk!

Dit wil je allemaal maken!
> 9 BBQ-recepten net even iets anders

De gezondste 4-uurtjes
> Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten

Vertel dit maar eens aan je lover..
> SCIENCE SAYS: eten van het bord van je lover stelen is goed voor je relatie

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites