Tips waardoor je weekend minder snel gaat!

Zo heb je echt het gevoel dat het weekend is!

Het is vrijdag en dat betekent de laatste werkdag van de week aka almost weekend! Terwijl je vreugde-dansend de deur uitloopt besef je dat zaterdag en zondag altijd veel te snel weer omvliegen. Zó oneerlijk. Aan die twee heilige dagen kunnen we helaas weinig veranderen (sorry daarvoor), maar we hebben nu wel een aantal tips voor je waardoor dit weekend een keer iets minder snel gaat. You’re welcome!

1. Ga op vrijdag stappen
Je moet er misschien even de moed voor verzamelen als je leeggezogen thuiskomt van een dag werk of school, maar op vrijdag stappen is zoveel fijner! Als je vrijdagavond namelijk thuiskomt na een avond stappen kun je in alle rust zaterdag zo lang mogelijk uitslapen. Op die manier haal je namelijk de uurtjes slaap in die je doordeweeks hebt gemist én kom je gelijk bij van je kater. Twee vliegen in een klap!

2. Maak een plan
Je bent waarschijnlijk doordeweeks al druk genoeg om ervoor te zorgen dat je week soepel verloopt en wil dit weekend ‘gewoon wel zien’. Maar door juist ook in je weekend plannen te maken (don’t hate us) plan je je tijd zo efficiënt mogelijk in en zorg je ervoor dat je alles kunt doen wat je al zo lang op je to-do lijst hebt staan. Ga dus eindelijk naar die pop-up gallery of dat leuke restaurant waar je zulke goede verhalen over hoorde.

3. Ga de deur uit
Natuurlijk is het heerlijk om met vijf zakken chips, twee repen chocolade en een grote kop thee zonder schaamte mee te huilen met je favoriete serie. Maar dit doe je na werk ook al gauw. Ga daarom de deur uit voor een leuke film, zoek op welke evenementen er zijn in de stad waar je woont en step out of your comfort zone!

4. Sport op zondag(ochtend)
Woon je dichtbij een fijn park waar je regelmatig knappe mannen rondjes ziet hollen? Doe eens gezellig mee. Trommel die vriendin op om jullie nou eindelijk in te schrijven bij die bootcamp- of yogaclub. Moet je op de centen letten en heb je nog een sportoutfit liggen? Hardlopen kan ook zó rustgevend zijn. Na een verfrissende douche en een gezellig ontbijt met je lief zit jij weer vol energie om er een nuttige zondag van te maken.

5. Me-time
Laat je bad eens vollopen met de nieuwe badolie die je dit weekend in een onbekend winkeltje kocht. Neem rustig de tijd om een uur lang met een boek eens tot rust te komen. Lak je nagels, scheer je benen en verwen jezelf door je huid eens goed te scrubben. Zo krijg je rust in je hoofd en zul je ’s avonds heerlijk slapen. Blue Monday? No way!

6. Sta niet al té laat op.
Natuurlijk wil je in het weekend lekker kunnen uitslapen, maar om 12:30 je bed pas uitrollen, is wel erg laat. Ga maximaal 10:00 je bed uit en je zal zien dat je dag veel langer lijkt! Zo kun je veel meer doen op een dag.

READ NEXT:
20 hilarische gedachtes tijdens winkelen in het weekend!
Zwaar weekend? Kom binnen een handomdraai van je wallen af!
Veel gefeest dit weekend? Zo herstel je sneller!

Source: Tularosa

tagged in weekend
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites