Van hardlopen in de kou word je slimmer

Fit and smart!

Ja, het is wetenschappelijk bewezen: je wordt slimmer van hardlopen in de kou! Naast dat hardlopen hartstikke goed voor je hart en longen is, is het dus ook goed voor het brein. Niet iedereen heeft dit natuurlijk nodig, maar je kunt nooit slim genoeg zijn, toch?

Tijdens het hardlopen wordt namelijk het stofje cathepsine B aangemaakt dat via je bloed in je hersenen terechtkomt. Deze stof zorgt ervoor dat de spieren herstellen na het sporten. En met deze stof kun je dus ook beter presteren. Je kunt beter reageren op je omgeving, het navigeren gaat je een stuk beter af en het plannen van dingen gaat ook makkelijker.

Ook is er een onderzoek gedaan naar het geheugen. De mensen die na het leren moesten hardlopen, presteerden beter tijdens de toetsen! Hardlopen zorgt ook voor een goede doorbloeding. Vooral door de goede doorbloeding van de witte cellen wordt veroudering tegen gegaan. Dit kan natuurlijk niet helemaal tegen gehouden worden, maar kan het het proces wel remmen.

Hardlopen maakt je dus niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal. Redenen genoeg om vanavond toch maar een rondje te gaan rennen, toch?

Wist je dat je door deze kleur ook slimmer overkomt?
>Als je deze kleuren draagt kom je slimmer over

En met deze apps kun je je brein ook trainen
>6 iPhone apps die je slimmer maken!

Huh, Sushi maakt je ook slimmer?
>Sushi eten maakt je slimmer!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites