Hierdoor blijft jouw zwarte en gekleurde was mooi

Yes please!!

Er is niets vervelender dan zwarte kleding waarvan het zwart vervaagt of gekleurde kleding waar de kleur lelijk van wordt. Daarom blijven we maar dure wasmiddelen kopen waarmee dit uitgesteld kan worden. Stop daar gelijk mee, want dat is helemaal niet nodig! Je kunt met peper en zout namelijk dezelfde resultaten bereiken. Zout voor zwarte- en peper voor gekleurde was. Bekijk hier onze tips:

Voor zwarte was:
– ½ kopje zout

Zo doe je het
Voeg het kopje zout toe aan het donkere wasprogramma. Het zout moet rechtstreeks in de wastrommel. Zout helpt voorkomen dat kleurstoffen, dus ook zwarte kleurstoffen, uitlopen. Deze tip is vooral handig bij nieuwe kleding maar kan ook helpen met herstellen van de kleur van oudere kleding.

Voor gekleurde was:
– 1 theelepel zwarte peper

Zo doe je het
Voeg de theelepel peper toe aan het wasprogramma, samen met je normale wasmiddel. Stop dan je gekleurde was in de wastrommel. De ruwheid van de peper zorgt ervoor dat de zeepresten van de kleding ‘afschilferen’. Want die zeepresten zorgen ervoor dat de kleur van de kleding vervaagt. Op deze manier spoelen die zó weg!

READ NEXT:
Waarom je niet langer je kleding hoeft te strijken
Met deze hacks kun je meer kleding shoppen
Wow, dit is echt een multifunctioneel product!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites