De 16 fases van vechten om het laatste hapje dessert

Ja, wij vrouwen zijn zo!

Dit zijn de stadia die we allemaal door gaan bij de ‘het laatste hapje-struggle’. En dit komt omdat wij vrouwen allemaal hetzelfde zijn op dit gebied. Lees even mee.

De ober komt langs en vraagt of jullie nog ruimte hebben voor een dessert. Vervolgens gebeurt dit:

1. Iedereen kijkt elkaar aan en wacht tot er één iemand antwoord geeft en de beslissing maakt. Want jullie willen allemaal stiekem een dessert, maar hebben nét niet genoeg trek voor een heel toetje in je eentje. De vraag van één van jullie: Zullen we dan maar met z’n allen één dessert delen? Iedereen stemt in en jullie bestellen een Dame Blanche (die bij het desbetreffende restaurant zó klein is dat het net genoeg is voor één persoon) met 5 vorkjes.

2. The Dame Blanche has arrived. Jullie gaan door met jullie gesprek maar kijken stiekem vanuit jullie ooghoeken steeds naar dat heerlijke toetje dat ligt te wachten. Wéér wachten jullie op elkaar: Deze keer is het wachten op degene die het eerste hapje neemt.

3. “Ik?” oh ok. Jij neemt het eerste hapje terwijl je oogcontact houdt met vriendin B en doet alsof je naar haar gesprek luistert, terwijl je eigenlijk denkt aan hoe gigantisch blij je bent dat je het eerste hapje hebt genomen.

4. De dame blanche is zó godsgruwelijk lekker.

5. Maar.. Jullie zijn met z’n 5en. Het toetje gaat veel te hard zo!

6. Het dessert is langzaam op aan het raken. Er is nog een klein stukje vanille ijs over, inclusief een veel te lekker stukje hard-geworden chocolade.

7. Het laatste hapje ligt op het bord.

8. De gesprekken gaan door en iedereen werpt stiekem blikken naar het laatste hapje.

9. “Wie neemt het laatste stukje” vraagt vriendin C.

10. Iedereen zegt: “Ik niet hoor, een van jullie kan ‘m nemen” Terwijl iedereen het laatste stukje diep van binnen graag wil hebben. Wat zijn wij vrouwen toch erg.

11. De ober komt langs en vraagt of hij het bord mee kan nemen. Vriendin D zegt “Nee, we zijn nog niet klaar”.

12. Het hapje blijft liggen.

13. Er wordt gezegd: “Meiden even serieus, wie neemt nou het laatste hapje. Dit is zonde.”

14. “Zullen we het delen?” Vraagt vriendin A aan je. Jij zegt “Nee, nee, iemand anders mag het delen, ik hoef echt niet!” 

15. En…. Dan komt de ober terug en neemt deze keer wel echt het bord mee.

16. NEEEEEEEEE, R.I.P laatste hapje overheerlijke Dame Blanche. Iedereen kijkt een beetje beteuterd om zich heen. Soms snappen we die mannen wel: wat zijn vrouwen soms omslachtig!

READ NEXT:
Sushi maakt je slimmer!
Zo bestel je de hele avond gratis take out food
Dit worden de food trends van 2016

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites