9 dingen die een vegetariër niet meer wil horen

Dit is zo vervelend om telkens aan te moeten horen.

Als vegetariër heb je het tegenwoordig een stuk makkelijker dan voorheen. De keuze is reuze. De schappen liggen tegenwoordig vol met lekkere vleesvervangers. Helaas zitten er ook nadelen aan het zijn van een vegetariër, want je krijgt er veel opmerkingen over als je aan iemand vertelt dat je geen vlees en vis eet. Dit zijn de dingen die vegetariërs beslist niet meer willen horen.

Wat eet je dan wel?

Dit doet gewoon een beetje pijn. Vlees is niet het enige wat je kan shoppen in de supermarkt. Er zijn zo ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Er is meer dan alleen geitenkaassalade. Probeer eens een van deze gerechten: 4 vegetarische recepten die iedereen kan maken (Tofu- en saladevrij).

Je vindt het zeker zielig

Dit kan inderdaad een reden zijn om vegetarisch te gaan eten, maar dat hoeft niet altijd de hoofdreden te zijn. Vegetarisch eten is vooral goed voor het milieu en voor de gezondheid.

Eet je wel kip?

Het lijkt misschien een rare vraag, maar deze wordt vaak genoeg gesteld. De betekenis van vegetariër zijn is niet voor iedereen even duidelijk. Nee, vegetariërs eten geen kip. Een kip is tenslotte ook een dier.

Mis je het niet?

Nee. Je hebt niet voor niets deze keuze gemaakt. En als je het mist, heb je waarschijnlijk afwegingen gemaakt waarom jij het niet meer wil eten.

De onbewoond eiland vraag

Nog zo’n leuke: als je op een onbewoond eiland zou zitten en er is alleen vlees dat je kan eten, zou je dat dan willen eten? Ten eerste komt deze situatie nooit voor en ten tweede heb je aan een varken niet genoeg als je daar de rest van je leven door moet brengen. Stop met die hypothetische vragen.

Hou houd je dat vol?

Een vraag die wordt gesteld alsof het iets enorm moeilijks is. Als je eenmaal de stap hebt genomen om vegetariër te worden, doe je dat niet zomaar en wil je dit dus automatisch ook volhouden.

Hoe doe je dat met uiteten gaan?

Gewoon, hetzelfde als ieder ander mens. Er is niet altijd een geweldig aanbod aan vegetarische gerechten in restaurants, maar er is altijd iets te kiezen. Bovendien zijn er steeds meer speciale restaurants voor vegetariërs. Niets moeilijks aan dus.

Die koe is nu toch al dood?

Ja, dat klopt. Omdat de vraag naar vlees groot is. Daarom proberen vegetariërs de vraag naar vlees te verkleinen, zodat er minder dieren gefokt en geslacht hoeven te worden.

Maar je draagt wel leren schoenen?

Hier komt het verschil tussen een veganist en een vegetariër weer om de hoek. Een veganist gebruikt helemaal niets dierlijks, een vegetariër doet dit nog wel. Natuurlijk kan je als vegetariër besluiten om hier ook mee te minderen.

Meer vegetarisch leesvoer
4 vegetarische recepten die iedereen kan maken (Tofu- en saladevrij)
3 recepten voor de hele dag ZONDER suiker
Nieuwe vegan hotspot op komst: Meatless District

 

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites