Gezond bezig zijn maar toch snacken op de zaterdagavond

Ga voor deze verantwoorde vervangers.

Op de zaterdagavond wil je lekker snacken, maar vaak is dat ook erg vet en ongezond. Natuurlijk mag dit weleens, maar het is ook goed om het af en toe af te wisselen met wat gezonde snacks. Wij hebben een aantal verantwoorde en lekkere snacks voor je op een rijtje gezet.

1. Groente snacks

En dan hebben we het niet over groentechips. Helaas zijn groentechips niet gezond. Maar wat wel gezond is, zijn rauwe groente. Maak een bakje met verschillende rauwkost snacks en maak er een dipsaus bij. Dit kan je heel makkelijk zelf maken of kies voor een eenvoudige knoflooksaus.

2. Noten

Dit hoef je niet eens te bewaren voor je zaterdagavond. Deze snack is zo gezond, die mag je overdag ook eten. Elke dag 25-35 gram ongezouten noten is hartstikke gezond. Hierin zitten eiwitten en gezonde vetten en ze zorgen voor een verzadigd gevoel. Er zit ook vitamine D, vitamine E en ijzer in. Alle reden dus om regelmatig wat noten te eten. We snappen dat noten lekkerder zijn met zout, dus voor op de zaterdagavond mag dit ook wel een keer.

3. Rijstwafels

Nog een gezonde snack zijn rijstwafels. Wat je erop doet bepaal je zelf natuurlijk, dus kies voor iets lekkers zoals avocado, hummus of pindakaas. Je kan ook rijstwafels kopen waar al kruiden op zitten. Deze heb je in verschillende smaken zoals barbecue, kaas, caramel en chocola. Dit is natuurlijk wat minder gezond, maar voor op de zaterdagavond een goede vervanger van chips.

4. Augurk

Ken je die worstjes met augurk die vaak op verjaardagen worden rondgebracht? Dit is niet per se ongezond, maar de worst die eromheen zit is erg vet. Als je toch iets lekkers op tafel wilt zetten op de zaterdagavond kan je kiezen voor kipfilet in plaats van boterhamworst. Een stuk minder vet en wij vinden het eigenlijk nog lekkerder.

5. Popcorn

Zoute popcorn is een hele verantwoorde optie. Maak ze wel zelf, want dan weet je precies wat erin zit. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je een hele zak leeg eet, want teveel zout is niet goed voor je. Maar een paar handjes op de zaterdagavond mag zeker.

READ NEXT
Ongezonde dingen die eigenlijk best gezond zijn
Afvallen zonder te sporten of diëten doe je zo!
Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten

 

 

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites