Je wordt in je hele leven maar verliefd op drie personen

Herken jij ze alle drie?

Sommige mensen blijven voor altijd samen met hun allereerste liefde en kunnen zichzelf highschool sweethearts noemen. Anderen vinden hun eerste liefde pas op late leeftijd. Maar volgens Elephant Journal hebben we allemaal wat gemeen hebben in de liefde: we worden maar op drie mensen écht verliefd.

 

De liefdesillusie

Meestal ontmoet je deze liefde op jonge leeftijd. Je hebt het gevoel dat je dit moet doen voor je sociale omgeving en voor je familie. Een relatie hebben hoort er nou eenmaal bij. Je begint aan de relatie met het idee dat dit ware liefde is. Ook al heb je twijfels, je blijft er mee door gaan. Je weet natuurlijk ook niet waar die twijfels vandaan komen, want je hebt natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal. Het zal zo wel horen. Je geeft hierbij ook meer om het beeld wat anderen van je vinden tijdens de relatie, dan hoe je je echt voelt. Je schuift je twijfels aan de kant, maar uiteindelijk heb je toch het gevoel dat jullie niet voor elkaar bestemd zijn. Je begint weer aan je single leven.

De levensles

De tweede liefde die je eens in je leven tegenkomt is de ”foute liefde”. Helaas is zijn aantrekkingskracht gewoon niet te weerstaan. Deze liefde komt op je pad op een een moment dat je er eigenlijk niet klaar voor bent. Je leert veel van deze relatie. Je leer jezelf beter kennen en je komt erachter wat je van de liefde verwacht, en hoe je zelf behandeld wilt worden. Deze relatie houdt geen stand, doordat je eens of meerdere keren achter elkaar gekwetst wordt. Je blijft het proberen, in de hoop dat het beter wordt, but it’s just not meant to be. Je wilt het zo graag laten werken dat jezelf er in verliest. Het is de meest emotionele en dramatische relatie.

Onverwachte liefde

De derde liefde is de liefde die je nooit zag aankomen. Maar het is wel de gene die er echt toe doet. Je wordt verliefd op iemand en het voelt zó goed, dat het bijna onwerkelijk lijkt. Is this a dream? Het gaat tegen al je verwachtingen in. Je hebt een klik met iemand zoals nooit eerder. Je kunt niet uitleggen wat er nou zo goed voelt, maar dit moet ware liefde zijn. Je kan helemaal jezelf zijn bij diegene en je voelt je volledig geaccepteerd. Het is gewoon een perfect match. Je begrijpt nu dat er geen ideaalbeeld is van de liefde, het moet gewoon goed voelen, dat is het belangrijkste.

 

Of ben je single? Dat heeft ook zo zijn pluspunten:
Waarom pizza beter is dan een vriendje
Dé reden waarom schoenen beter zijn dan een man

PHOTO CREDITS : DEBILFUE

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites