Vintage shoppen voor dummies

Zo scoor je dus die vintage parels die NIEMAND anders heeft.

Vintage is hip en hartstikke duurzaam, dus beter gaat iedereen aan de vintage. Maar slim en handig vintage shoppen is niet voor iedereen weggelegd. Jij hebt vast ook een vriendin die altijd de meest toffe vintage vondsten doet. Zelf kom je niet verder dan een sjaal met motten erin en een jeans die na drie stappen van je kont afzakt want, bij nader inzien veel te groot. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet zodat ook jij voortaan de pareltjes vindt.

Zelf zoeken of niet?

Belangrijk om te weten is dit: óf je gaat naar sites en winkels waar het zoekwerk al is gedaan door iemand die daar kijk op heeft. Óf je zoekt zelf tussen al het aanbod op Marktplaats, eBay en tweedehands markten. Dat laatste kost je meer tijd maar levert je ook vaak wat op want in de regel zijn items in dat geval goedkoper.

Gericht te werk gaan

Als je zelf gaat zoeken dan zijn dit handige tips: bedenk wat je mooi vindt. Bijvoorbeeld een bepaald merk of soort broek. Van daaruit ga je zoeken want dan heb je een afgebakend kader en kun je als je bijvoorbeeld online zoekt duidelijke zoekwoorden formuleren.

Dus hoe gerichter je start, hoe beter. Je kan op Marktplaats je zoekopdracht bewaren en dan krijg je een melding als er iets is dat daaraan voldoet. Ook bedenk je van te voren wat je er maximaal voor wil betalen en alles boven dat bedrag laat je aan je voorbij gaan.

Een ander laten zoeken

Als dat zelf zoeken niks voor jou is ga je naar sites of winkels waar dat zoekwerk dus al voor je is gedaan. Dat is makkelijk voor als je geen flauw idee hebt waar te beginnen. Er zit wel een nadeel aan want vaak zijn items in die gevallen duurder. Maar goed, dan heb je wel wat je zoekt zonder gedoe. Hieronder staan een paar vintage shops, zowel stenen winkels als online waar je zeker zult slagen.

Ginger Aardbei

Bij Ginger Aardbei in Amsterdam kun je terecht voor de mooiste vintage uit Parijs, Londen, Ibiza en New York. Er hangt een collectie die met zorg is samengesteld door de oprichter van Ginger Aardbei, Pam Captein. Hier geen standaard blazers of wijde jurken maar echte treasures die Pam zelf op de kop tikt op allerlei adresjes (voornamelijk Parijs). Het is persoonlijk geselecteerd en door haarzelf vermaakte vintage. En het voordeel is dat je het in de winkel kunt passen.

Petit Piaf

Petit Piaf zit in Hilversum en daar vind je een groot assortiment vintage kleding, schoenen en tassen. Je shopt hier van alles, de mooiere items van de ZARA maar ook Humanoid, Anecdote en Amatør. Het is allemaal van goede kwaliteit en heel betaalbaar. En ook hier het voordeel dat je het ter plekke kunt passen.

Volle Kast

Bij Volle Kast in Rotterdam snappen ze wat we willen. Er hangen mooie, goed geselecteerde items van Isabel Marant, Gucci, Helmut Lang en Dolce & Gabbana. Ze verkopen er ook kinderkleding.

Selected Vintage

Selected Vintage is een online shop. Je vindt er items die oprichter Christine met aandacht en liefde heeft verzameld, vanuit allerlei plekken op de wereld.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites