Voor op je bucketlist in 2018: zwemmen in hotsprings

En deze pareltjes vind je gewoon in Europa.

Heb jij jezelf voorgenomen om dit jaar meer te gaan reizen? Wij weten precies welke toevoeging jouw 2018-bucketlist nodig heeft. En ook als je geen bucketlist hebt, wil je dit zeker onthouden. Op meerdere plekken in Europa zijn namelijk warmwaterbronnen. En ja, daar kun je zelfs in de winter zwemmen in warm water. De plekken zijn ongelofelijk mooi en door de mineralen die in het water zijn opgelost, heeft het een genezende werking voor lichamelijke klachten.

Italië – Thermen di Saturnia

In Toscane is een van de mooiste hotsprings van Europa te vinden. Het water heeft een heerlijke temperatuur van ongeveer 40 graden. De mineralen in het water hebben een genezende werking voor onder andere ademhalingsklachten en spierklachten.

IJsland – Askja

Doordat IJsland op een hotspot ligt, zijn er veel warmwaterbronnen in het land. In sommige kun je niet zwemmen omdat het water te heet is. In Askja kun je zelfs zwemmen in een vulkanische krater. En hoewel da misschien een beetje eng klinkt, staat dit zeker op onze bucketlist.

Griekenland – San Torini

De hotspring van San Torini ligt voor de kust van het plaatsje, op een vulkanisch eiland. Je kunt er dus alleen komen met de boot. Het water is heeft een oranje-achtige kleur en is ongeveer 33 graden. Volgens de Grieken heeft het water een therapeutisch effect.

Engeland – Bath

Als je aan Engeland denkt, dan denk je waarschijnlijk eerder aan kou en regen in plaats van warmwaterbronnen. Maar zelfs in dit land is zijn hotsprings te vinden. Alleenin het plaatsje Bath is het water warmer dan onze lichaamstemperatuur. Daarom wordt deze vaak gezien als de ‘enige’ hotspring van Engeland.

Dit is de beste outfit om in te reizen:
> De enige outfit die we dit jaar dragen als we op reis gaan

Op deze plekken kom jij sowieso geen toeristen tegen:
> Dit zijn de vijf minst bezochte plekken ter wereld

Hier vind je de allermooiste vakantiebestemmingen:
> Je gelooft je ogen niet: de mooiste vakantiebestemmingen

tagged in hotsprings
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites