Deze 4 voordelen van knoflook zijn het perfecte excuus

Eten die knoflook!
Het is niet het beste ‘social food’, want je gaat er nou eenmaal van uit je mond stinken. Balen! Maar wist je dat goede dingen vast zitten aan het eten ervan? Dit zijn de 4 voordelen van knoflook.

1. Goed voor je hart

Volgens dr. Taylor Riggs uit Londen is het eten van knoflook goed voor de bloeddruk en zorgt het voor gezonde cholesterol levels.

2. Bloedsuikerspiegel

 Personal trainer Robin Plotnik zegt dat knoflook veel voordelen biedt voor mensen die lijden onder diabetes. Knoflook kan ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel niet schommelt en dat er meer insuline aangemaakt wordt door je lichaam.

3. Ziektes voorkomen

Knoflook is goed in dingen voorkomen, ja echt. Volges Taylor Riggs, daar is ie weer, kan knoflook bijdragen aan het voorkomen van sommige typen kanker. Heftig! Ook kan het ervoor zorgen dat je van een gewoon griepje afkomt. Het kan  je lichaam namelijk beschermen tegen ziektekiemen.

4. Antibacteriële eigenschappen

Sommige mensen stoppen knoflookolie in hun oren om oorpijn te genezen, ooit gezien? Het is helemaal niet zo raar als je denkt. Rauwe knoflook heeft namelijk een antibacteriële werking en kan zelfs schimmel tegen gaan. Daarom ook dat het een griep kan genezen/voorkomen, helpt tegen buikpijn en schimmels uit je lichaam drijft. Als knoflook eenmaal gekookt is dan zijn de antibacteriële eigenschappen weg, maar nog helpt het dan tegen ontstekingen en bijvoorbeeld stress.

Meer over pizza?
RECEPT: te lekkere pizza nacho’s
Hier eet je de lekkerste pizza’s in Amsterdam

PHOTO CREDITS : LIZAKOSHY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites