Redenen om wijn te drinken

*pakt een fles wijn en glazen*

We hoeven er eigenlijk weinig over te zeggen: wijn is gewoon heel lekker. Gelukkig zitten er ook nog eens heel veel voordelen aan (minding de kater):

Afvallen
Waar je van de meeste alcohol aankomt, kun je van wijn afvallen. Een glas wijn voor het slapengaan kan je helpen met afvallen. Linda Monk, een 47-jarige Britse vrouw, viel 6 kilo af in 3 weken tijd. Een glas rode wijn onderdrukte volgens haar het verlangen naar snacks als koekjes en chocola. Harvard University bevestigt dit. Zij hebben 13 jaar onderzoek gedaan onder 200.000 vrouwen. Vrouwen die elke dag een glas wijn dronken, hadden 70% minder kans op overgewicht in vergelijking met de niet-drinkers.

Betere seks
Allereerst: het onderzoek wat hiernaar gedaan is, is gebaseerd op matig alcoholgebruik. Dus niet bij vrouwen die een fles wijn op een avond drinken. Als jij twee glazen wijn per dag drinkt, haal je de hoogste score op de schaal van seksuele tevredenheid. Alcohol verhoogt bij vrouwen het concentratie testosteron en dat zorgt ervoor dat je meer zin krijgt.

Geen heftige kater
Denk jij altijd dat je die kater overhoudt van de slechte, goedkope wijn op het terras? Dan hebben wij nieuws. Goedkope wijn veroorzaakt helemaal geen ergere kater. Het gaat om een bepaald stofje die in wijn zit en de hoeveelheid ervan. In wijn zit het stofje histamine. Dit stofje komt vrij bij het rijpen van wijn. Hoe ouder de wijn, des te meer histamine. Als er meer histamine in je wijn zit, krijg je sneller een kater. Goedkope wijn rijpt minder lang, waardoor je dus juist minder snel een kater krijgt.

Anti-aging middel
In rode wijn zit polyfenol (anti-oxidant) resveratrol. Resveratrol activeert een groep enzymen die ons beschermt tegen veroudering. Het werkt dus als een anti-aging middel. Let wel op: balance is hier key. De hele dag rode wijn drinken is niet de meetstaaf.

Wijn maakt knapper
Weg met die botox afspraken, want na twee wijntjes ben je op je mooist. De Universiteit van Bristol heeft hier onderzoek naar gedaan. Zij hebben een groep studentes tussen de 18 en 35 jaar eerst gefotografeerd in nuchtere toestand. Daarna dronken de studentes twee glazen wijn en werden zij in aangeschoten toestand opnieuw op de foto genomen. In de derde fase, de dronken fase, werden zij weer op de foto gezet. Op elke foto moesten de dames een neutrale pose aannemen. Deze foto’s werden uiteindelijk aan een groep mannen getoond en daaruit bleek dat studentes op de foto’s uit de tweede fase als “het knapst” werden beoordeeld.

READ NEXT:
Zo voorkom je een rode wijn smile!
Eet dit voordat je aan je eerste glas wijn begint
10 redenen om wijn te drinken

Source: Mademoiselle Vuitton

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites