SOS: rode wijn tanden, zo fix je dit

Zo voorkom je een rode wijn glimlach

Zoveel als we houden van een glaasje wijn (of twee of drie…) tijdens een avondje uit, haten we ook de beruchte “rode wijn glimlach”. Niemand wil eruitzien als een personage uit “The Vampire Diaries”. Wij hebben vijf manieren voor je om geen rode glimlach te krijgen!

1. Scrub je lippen

Het enige wat erger is dan de “rode wijn glimlach”, zijn droge, kapotte wijn lippen. Als je weet dat je in de avond een glas rode wijn gaat drinken, scrub dan je lippen van tevoren. Dit zorgt ervoor dat er minder wijn wordt geabsorbeerd in je lippen.

2. Donkere lippenstift

Draag donkere, matte long-lasting lippenstift. Je zult de wijn minder snel zien door dezelfde kleur. Is ook nog eens super fashionable en staat altijd mooi.

3. Lipbalm

Gebruik lipbalm voordat je een slok neemt. Het stoot de wijn af zal je lippen hydrateren. WIN-WIN, dus. Daarnaast blijft je lipstick ook mooier zitten als je lipbalm gebruikt. We willen namelijk geen oma-mondje…

4. Wijndoekje

Er bestaan speciale wijndoekjes om wijnvlekken van je mond (en tanden) weg te halen. Op internet kun je ze overal vinden en ze zijn niet duur. Daarnaast zitten ze vaak in een handige meeneem verpakking en kun je dus een aantal doekjes in je tas stoppen. Handig!

5. Drink water

Neem, met tussenpozen, een slokje water om de overblijfselen van wijn weg te spoelen. Zo worden je lippen weer gehydrateerd en dit zorgt dus dat de wijn niet in de fijne lijntjes van je lippen komt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je kater minder is. En hoe fijn is dat?!

Cheers!

READ NEXT
Hoofdpijnwijn bestaat niet
Hoe koop je wijn in de supermarkt die niet ranzig is?
Zo verwijder je binnen 2 minuten make-up na uitgaan!

PHOTO CREDITS: AMELIA ZADRO

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites