Waarom in het buitenland studeren zo’n goed idee is!

Study abroad, It's good for you!

Het is natuurlijk heerlijk om naar een ander land toe te vliegen, om daar een heel andere cultuur te leren kennen. En het is toch hélemaal geweldig als je daar ook nog eens kunt studeren en andere mensen kunt leren kennen? Wij vinden echt dat in het buitenland studeren super goed is voor je ontwikkeling en dat is niet de enige reden. Denk jij nu nog: Ik blijf liever in Nederland? Lees deze punten dan even goed door, because they might convince you!

Het ziet er super goed uit op je cv
Bedrijven zijn vaak op zoek met mensen met internationale skills. Dit omdat mensen die in het buitenland gestudeerd hebben de ervaring hebben om zelfstandig te zijn en meestal zijn ze goed in engels en misschien zelfs nog andere talen. Dus als het tussen jou en een andere kandidaat gaat bij een sollicitatiegesprek en jij hebt die internationale skills? Grote kans dat jij de gelukkige wordt. 

Persoonlijke ontwikkeling
Als er iets is dat ervoor kan zorgen dat je wat onafhankelijker wordt, dan is het wel in het buitenland studeren. Het is tevens de ultieme mogelijk om jezelf wat beter te leren kennen, omdat je ook in een compleet andere omgeving terecht komt, met een andere cultuur waar je op jezelf aangewezen bent. 

Studeer en leer anders dan je gewend bent
Het is vaak zo dat als je in het buitenland gaat studeren, ze daar een hele andere manier van lesgeven hebben. Dit kan lastig zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je op een hele andere manier gaat leren en tegen dingen aankijkt. Hartstikke handig toch?

Je leert om de kleinere dingen in het leven meer te waarderen
In het buitenland heb je waarschijnlijk minder bezittingen dan je in Nederland hebt. Ook het niet bij je familie zijn kan ervoor zorgen dat je de kleinere dingetjes écht wat meer gaat waarderen. 

Vrienden voor het leven ontmoeten
Éen van de grootste voordelen van in het buitenland studeren is het ontmoeten van nieuwe vrienden. Mensen met een hele andere achtergrond dan dat jij hebt, maar waar je het misschien des te beter mee kunt vinden. Omdat je als je studeert meestal voor een langere tijd in een ander land verblijft, is dit dé kans om die mensen écht te leren kennen en een blijvende band te creëren. Friendships that last!

In een ander land leven is zó anders dan een vakantie
Je leert de plek die je uitgekozen hebt om te studeren echt kennen in zo’n lange tijd. Zo kom je te weten waar de beste koffietentjes zijn, welke toeristische trekpleisters je echt moet vermijden en waar je het allerlekkerst uiteten kunt gaan. Het is toch leuk om een andere plek op de wereld net zo goed te leren kennen als je eigen woonplaats?

Ontdek lekker eten en eetgewoontes die nieuw voor je zijn
Eet op je verblijf in het buitenland meer paella, schnitzels, bobotie, roti noem maar op. Het is toch heerlijk om eten te ontdekken dat je hier in Nederland niet eet? Of dat het daar heel anders klaargemaakt wordt. Ook zijn de eetgewoontes in het buitenland vaak heel anders dan hier. In Spanje houden ze tussen de middag siësta en eten ze daarom heel laat in de avond. In Japan en China zitten ze op kussentjes op de grond terwijl ze eten. Interesting right?

Spijker je taal-skills bij
Als je in het buitenland bent kun je bijna niet anders dan de taal van het betreffende land te leren, en dit gaat daar ook nog eens een stuk gemakkelijker dan in een les. Hartstikke handig en het staat echt super goed op je CV als je één of meerdere vreemde talen spreekt.

READ NEXT:
Redenen om alleen op reis te gaan
Hacks om goedkoper te vliegen
Bucketlist 2016: waar willen we naar toe?

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites