De reden waarom je maar geen kilo afvalt

Zo houd je het ook vol in het nieuwe jaar!

Hoe frustrerend! Je bent flink aan het sporten geslagen. En tot je eigen verbazing, houd je het dit keer nog best goed vol. Maar op de weegschaal zie je niets veranderen en eigenlijk zie je ook nog niet echt een verschil op je voor- en nafoto’s. Rete irritant natuurlijk en het maakt dat je het bijltje er weer bij neer wilt gooien. Maar wacht nog even met opgeven, wij weten misschien wel waar het aan ligt. Dit is waarom je maar geen kilo afvalt:

1. Je doet het niet goed

Trouw volg je iedere week een les in je nieuwe sportschool. Je wordt er steeds beter in en de volgende dag heb je spierpijn. Maar doe je het wel goed? Luister goed naar wat je trainer zegt en kijk in de spiegel of je de juiste houding aanneemt. Het kan best zijn dat jij die squat bijvoorbeeld nog steeds niet onder de knie hebt. Controleer dit dus goed en vraag aan je trainer of je de juiste houding aanneemt.

2. Je doet je best niet

Als jij vijf kilometer rent, zit het er voor jou wel op. Maar als je altijd vijf kilometer rent, op hetzelfde tempo, zal er niet veel veranderen. Hetzelfde geldt voor een sportklasje. Als je je niet 100% inzet en iedere keer dezelfde lichte gewichten pakt, zul je niet snel resultaat zien. Maak het dus zwaarder! Ren verder, harder en gebruik zwaardere gewichten of doe meer herhalingen.

3. Je beloont jezelf met eten

Je hebt vast ergens gelezen dat je goed moet eten na het sporten. Je spieren moeten aansterken en dan is de juiste dosis proteïne en eiwitten van belang. Maar om nou iedere keer een flinke portie pasta naar binnen te werken omdat je een rondje hebt hardgelopen is een beetje overbodig. Zo is je lichaam alleen maar druk met het verwerken van je bord pasta. Let dus op je voeding en doe aan portie controle!

LEES OOK:

Van deze sportoutfit krijg je zin om te sporten!

Afvallen zonder te sporten of diëten doe je zo!

6 kapsels die blijven zitten tijdens het sporten

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites