Waarom je je mobiel soms écht weg moet leggen

Weg met dat ding

Zonder dat we het doorhebben zitten we met al die kleine momentjes samen, dagelijks heel wat uren op onze mobiel. En we horen je denken; ‘ja, ja het zal wel, zoveel zit ik niet op m’n mobiel hoor’. Maar toch check ook jij even snel of er iets leuks is geplaatst op Instagram, je kijkt toch nog even snel op Facebook en oh die leuke vlogster heeft een nieuwe video die je écht even moet zien. Op deze manier kun je je niet goed focussen op één ding, waardoor je onrustig wordt. En dit is héél slecht voor je lijf.

Hoe zorg je er nou voor dat je inderdaad je mobiel kunt wegleggen en dat je niet na 10 minuten je mobiel weer pakt? Hier wat tips wat werkt bij de meiden van onze redactie:

  1. Zet als je thuis bent je mobiel op ‘niet storen modus’ of op vliegtuigstand. Zo merk je er niks van als je een berichtje krijgt of als er een nieuwe like binnen is op Instagram. Wel zo goed voor je rust.
  2. Spreek met jezelf af op welke tijden je je mobiel mag gebruiken, maar wees niet té streng. Bijvoorbeeld vanaf 19:30 geen mobiel meer. Gun jezelf dan wel iets anders, bijvoorbeeld een lekkere serie, een boek of een fijne aflevering van chateau meiland. Een programma met niet al te veel diepgang, zorgt voor veel ontspanning.
  3. Als je aan het werk bent, doe die mobiel gewoon weg. Geen smoesjes meer. Ben je aan het werk? Doe je mobiel weg. Het is alleen maar extra afleiding en er zijn dan allerlei mensen die je gaan appen waar je helemaal geen zin in hebt. Dus het geluid uit, haal de trilfunctie er vanaf en leg hem in je tas of bureaula.
  4. Geef je telefoon een slaapkamerverbod. Uit onderzoek is gebleken dat de straling van je mobiel erg slecht voor je is. Zorg dus gewoon dat je mobiel niet in je kamer komt. Koop een wekker, zodat je dat ook niet als excuus kunt gebruiken. Meer weten over wat straling met je lichaam doet? Klik dan hier.

Onthoud dan ook goed: Als jij je mobiel altijd binnen handbereik hebt, ben je altijd bereikbaar. Maar je hoeft niet altijd bereikbaar te zijn. Als iemand jou echt wil bereiken, bellen ze je wel en dat hoor je (als je je geluid aan zet) snel genoeg. 😉

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites