Waarom wandelen beter is dan hardlopen

Stop met hardlopen en begin met wandelen!

Hoewel we altijd dachten dat we van hardlopen binnen no time goed fit werden en we af zouden vallen doordat we die calorieën van die lekkere pizza snel verbranden, blijkt niets minder waar. Je kan eigenlijk veel beter gaan wandelen! Wandelen verbrandt uiteindelijk meer calorieën dan je zou denken. En het heeft ook nog andere voordelen ten opzichte van hardlopen. Met hardlopen werk je wel aan je conditie, maar je raakt er niet van in shape, helaas. Het is één van de slechtste sporten om in shape te komen.

Hardlopen maakt je hongerig

Een nadeel van hardlopen is dat je waarschijnlijk overschat hoeveel calorieën je eigenlijk verbrandt. Het resultaat valt uiteindelijk toch tegen. Je beloont jezelf na een morning walk misschien weer met een vette hap. Want je hebt toch gesport. Ook zorgt de heftige inspanning van het hardlopen ervoor dat je überhaupt meer honger krijgt. Het resultaat? Je gaat weer meer eten en de calorieën komen er ook weer bij. Ook maakt de intense work-out je luier, veel mensen kiezen er dan vaker voor om de auto te nemen in plaats van de fiets, want ja, je gaat morgen toch weer hardlopen…

Denk op de lange termijn

Hardlopen is voor de meeste mensen minder lang vol te houden dan wandelen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Na een aantal hardloopsessies merk je misschien niet dat je er veel van af valt en je gaat ook niet vanzelf harder lopen. Je kan dan steeds vaker tegen het hardlopen opzien. Ook loop je bij hardlopen het risico op blessures, die kans is bij wandelen veel kleiner. En als je die wandelingen wel vaak maakt en het lekker lang volhoudt, val je uiteindelijk net zo veel af en je slaat niet door! Je verbrandt er veel meer mee dan je zou denken, yay! Zorg wel dat je goede schoenen draagt, dit zijn de beste (hard)loopschoenen.

Zo zie jij er binnenkort nog mooier er strakker uit:
Met deze oefeningen kom je eindelijk van je onderkin af
Zo kom je binnen een maand van die love handles af!
De hele week calorieën verbranden? Doe dit op zondag

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites