Wat maakt ons gelukkiger: shoppen of sex?

Geldt dit ook voor jou?

Let’s be honest, we kunnen intens gelukkig worden als we eindelijk die prachtige jas, knappe jurk of perfecte paar schoenen hebben bemachtigd (dit zijn trouwens de 10 tekenen dat je lijdt aan een shopverslaving) ondanks we ‘worstelen’ tussen de lakens natuurlijk ook niet schuwen. Maar wat maakt ons gelukkiger? (We hadden al zo’n donkerbruin vermoeden, maar het is ook nog eens echt bewezen!). Uit onderzoek van de University of Michigan blijkt namelijk dat wij net zo blij worden van shoppen als van sex (mogen we je gelijk even voorstellen aan deze knapperds?).

Geloof het of niet maar ze hebben onder andere een vrouw gevolgd tijdens het shoppen en bij het zien van een heel knap item stonden haar ogen wijd open en zelfs haar mond ging een beetje openstaan. (Hoe kan het ook anders!) Maar goed, dit zijn natuurlijk tekenen van intense vreugde.

En ze hebben het zelfs gemeten door middel van hersenscans die werden uitgevoerd bij andere shoppende ‘proefkonijnen’. Vooral bij het zien van een bizar mooi item die ook nog eens een redelijke prijs had, ging de blijdschap omhoog. De vrouwen werden als het ware ‘shopping-high’ (heel begrijpelijk) en dit komt overeen met het gevoel dat je krijgt als je net sex hebt gehad. Dus ladies wat doen we voortaan als we een off-day hebben en geen zin hebben om ons best te doen tussen de lakens? Shoppen dus! (En dit kun je dan het beste dragen… ).

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites