Droge lippen? Zo kom je ervan af!

Met deze tips blijven je lippen zacht en smooth, de héle winter lang!

Het is (bijna) winter en dat betekent: droge, schrale lippen. Zelfs lachen doet pijn… In de winter wordt de lucht, en daarmee je huid én lippen, droger. Dit komt doordat ze niet voldoende vocht binnenkrijgen. Gelukkig is de redding nabij! Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om droge lippen weer zacht en smooth te maken. En vandaag vertellen we jou welke dat zijn…

Wat te doen tegen droge lippen?

1. Smeren, smeren, smeren

Labello, Vaseline, Blistex… Noem het maar op! Ze helpen allemaal om droge lippen tegen te gaan. Heb je niets bij de hand? Een klontje boter op je lippen doet ook wonderen. Het beste is om voor het slapen gaan een dikke laag lippenbalsem op te smeren. Dan heeft het ’s nachts alle tijd om goed in te trekken en z’n werk te doen. Pas wel op: lippenbalsem is ont-zet-tend verslavend, neem dus ook af en toe een rust periode!

2. Likje olie

Het is belangrijk dat je je lippen vettig houdt. Op die manier creëer je als het ware een beschermlaagje over je lippen. Smeer eenmaal per dag een beetje olijfolie of zonnebloemolie op je lippen en ze zullen binnen de kortste keren weer totally kiss-proof zijn!

3. Srub it!

De enige manier om van die vervelende loshangende velletjes af te komen is: scrubben (en dus niet eraf bijten!). Gebruik een nieuwe tandenborstel (aan een oude kleven allerlei oude tandpasta resten en daar drogen je lippen juist van uit), een lippenscrub, suiker of een handdoek en maak ronddraaiende beweging om je lippen een flinke scrub-beurt te geven.

4. Veel water drinken

Ja, waar water allemaal wel niet goed voor is! We bedoelen in dit geval niet dat je met je tong je lippen een flinke natte lebber moet geven (dit verergert de uitdroging juist!). Nee, je moet gewoon lekker veel water (of thee) drinken! Hartstikke gezond.

5. Luchtbevochtiging

That’s right: een luchtbevochtiger in je kamer ophangen doet ook wonderen voor je lippen! Je lippen zijn namelijk erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. In de winter daalt de luchtvochtigheid in huis (vooral als je je kachel lekker omhoog gooit), waardoor je lippen snel droger aanvoelen. Een bakje water in de vensterbank moet al genoeg zijn.

 

Meer lezen?
 > Zo krijg je de volle lippen van Angelina Jolie!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites