RECEPT: té lekkere watermeloen cake

Jammie!!

Het is weer vrijdag, tijd voor een recept en we hebben nu toch iets lekker voor je: watermeloen cake. Deze wil je sowieso maken. Zoe doe je het.

Wat heb je nodig voor de cake?

– rode kleurstof
– 80 gram chocolate chips
– 100 gram watermeloen, gepureerd
– basismix voor taart
– 4 eieren
– 120 ml water
– twee theelepels watermeloen smaakstof
– 120 ml olie

 

Wat heb je nodig voor de frosting?

– twee theelepels watermeloen smaakstof
– groene en rode kleurstof
– 550 gram poedersuiker
– 120 gram boter
– twee theelepels watermeloen smaakstof
– 230 gram roomkaas
– twee theelepels watermeloen, gepureerd

 

Hoe maak je het?

Zet de oven aan op 180 graden. Pak twee bakvormen en bekleed deze met bakpapier. Vet dit vervolgens in met olie of boter. Begin hierna met de cake. Mix in een grote kom de mix en de smaakstof met een mixer. Voeg hier vervolgens de water en de olie aan toe. Daarna voeg je de eieren één voor één toe en klop je dit tot een glad mengsel. Voeg nu de gepureerde watermeloen en de rode kleurstof toe tot je het beslag rood genoeg vindt.

Pak er een plastic zakje bij en stop daar een theelepel bloem en de chocolate chips in. Goed door elkaar schudden en aan het beslag toevoegen. Nu kan het beslag in de bakvormen om vervolgens in de oven geplaatst te worden. Laat staan voor 30 tot 35 minuten.

Nu ga je beginnen aan de frosting. Meng de boter en de roomkaas met elkaar in een kom en pak de mixer erbij. Voeg hierna de gepureerde watermeloen, de suiker en als laatste de smaakstof toe. Mix dit goed. 1/3 van de frosting maak je groen en de rest wordt dezelfde kleur als de taart met de kleurstof.

De taarten zijn nu klaar om uit de oven te halen. Zet ze op elkaar en besmeer de buitenkans met de groene frosting. Hierna besmeer je de bovenkant met de rode frosting. Klaar is kees!

Zo maak je nog meer heerlijke recepten
RECEPT: gezonde chocolate chip cookies
RECEPT: heerlijk frisse Frosé

PHOTOCREDITS: BETTYCROCKER

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites