De tips voor een weekend weg naar Parijs

Oui oui, Paris!

Het is nooit het verkeerde moment om naar Parijs te gaan. Of je nu in de winter gaat met Kerst, in januari of in de zomer, het is ALTIJD een goed idee. Wij raden je aan om voor de zomer te gaan, dan kan je met iets minder gezelschap van ander toerisme de prachtige stad verkennen. Styliste Quinta van Vliet vertelde ons al eerder waar je heen moet gaan als je een weekend naar Milaan gaat (bekijk de tips hier), maar deze keer verteld ze ons ook waar je wel (en niet) heen moet gaan in Parijs. Daar worden we héél blij van!

Un voyage à Paris

Door regelmatig te reizen en dus in aanraking te komen met andere omgevingen, mensen en stijlen raak ik als styliste geïnspireerd. Daarom was het hoogtijd voor een nieuwe reis, dit maal: un voyage à Paris. Als control-freak en druktemaker heb ik van tevoren een strakke planning gemaakt. Toen ik deze met mijn reispartner en vriendin deelde, keek ze me met grote ogen aan: ‘We gaan toch maar een weekend?’

We stapten ‘s ochtends vroeg met dikke ogen in de Thalys. Met ruim drie uurtjes ben je al in Parijs, ideaal. Als je onder de 26 bent val je daarnaast onder het jongerentarief, zo reis je een stuk goedkoper naar deze heerlijke stad.

Ons hotel zat om de hoek van de concept-store Merci, in de allerleukste wijk van Parijs: Le Marais. Dus daar begonnen we met een stevige bak koffie om even wakker te worden. Vervolgens liepen we iets verder de straat in naar een echt Frans bakkerijtje waar we een croissantje scoorden. Niet overdreven: dit is het echte werk, ZO lekker. We bezochten het Picasso Museum en liepen daarna verder naar Yvonne Lambert bookshop.

Lunch aten we uitgebreid bij La Sinople (hier moet je heen, wel even reseveren). Na het eten brachten we een bezoek aan vintage winkels Episode en Kiliwatch die om de hoek zitten.


De avond sloten we af bij Ober Mamma (pizza). Waar je, let op: niet reserveren. Aan te raden is om bijtijds te gaan (rond half 7) jezelf op de lijst voor de tafels te laten zetten en vervolgens om de hoek (bijvoorbeeld bij Clown Bar een drankje te gaan doen). Zo heb je gegarandeerd plek bij deze populaire tent.

Op zaterdagochtend ontbeten we bij HolyBelly. Hier serveren ze de heerlijkste pancakes. Een wat zwaarder ontbijt maar wel lekker. Ook hier kun je niet reserveren, maar de wachtrij is niet mega lang (wij waren er om half 11 en hebben 10 minuutjes moeten wachten). Op de hoofdstraat, om de hoek zit een bekende bloemist, leuk om even te zien, niet te missen.

Na het ontbijt zette ik (yolo) een tattoo om de hoek van het ontbijt en bezochten we 0fr gallery, wederom een bookstore met bijzonder artwork. We aten lunch bij het (als je het mij vraagt) overrated Hotel Costes. Ik at zelf een salade met avocado, tomaat en komkommer voor iets van 26 euro. Auw… We bezochten daarna diverse warenhuizen zoals Colette en Lafayette, bij die laatste zit een hele leuke, bekende Eclair zaak om de hoek, moet je eigenlijk wel even eentje gegeten hebben. Ga ook vooral naar Printemps want daar heeft Gucci een prachtige store met etalages aan de buitenkant die je echt even wil zien! ’s Avonds aten we bij La Favorite, easy maar wel Frans en gezellig. Tenslotte hebben we een drankje gedaan bij Le Tres Particulier (kijk even op m’n Instagram, zo bloedmooi).

Zondagochtend: mijn favoriete momentje van de week. We scoorden een makkelijk (maar zo lekker) ontbijt bij het Franse bakkertje om de hoek en liepen verder met een croissantje en koffie in de hand. Een bezoek aan museum Palais du Tokyo (achter dit gebouw zie je een stukje van de Eiffeltoren, wel even leuk) stond op te planning. Hier hebben ze moderne kunst maar ondanks mijn liefde voor deze kunst, vond ik het geen aanrader. Veel schermen en donkere ruimtes.

Tegenover het museum is op zondag een echte Franse antiekmarkt, zeker leuk om even mee te pakken. Een bezoek aan Laduree op de Champs d’Elysees mocht niet ontbreken. We hebben hier geluncht en namen wat macarons mee naar huis. Mega mooie locatie, maar wel erg druk. Aan te raden om te reserveren, kan gewoon online. Afternoon tea hier is ook leuk.

Na de lunch gingen we naar Chinemachine (vintage store dichtbij Gare du Nord) ‘Gucci voor 20 euro’ werd er gezegd. Een kleine, maar fijne vintage store. Er zijn hier ook veel leuke winkels in de buurt en nog een andere schattige antiek marktjes. We sloten onze trip af met een etentje bij Hotel Grand Amour (om de hoek van Gare du Nord).

Ajus paraplus Paris, until next time!

Meer lezen over hotspots en reistips? Je leest het hier:
Het tropische eiland in Berlijn waar je NU heen wil
De reis bucketlist voordat je gaat settelen
Samen op reis met je lover? Dit zijn DE 5 reistips voor stelletjes

PHOTO CREDITS: QUINTAVANVLIET

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites