Zo voorkom je de winterdip

En wordt de winter je favoriete seizoen.

Het wordt kouder, donkerder en je wilt je bed ’s ochtends liever niet meer uitkomen. Herkenbaar? Dan is je winterdip erg dichtbij, ook al is het nog maar net herfst. Natuurlijk wil je het liever helemaal voorkomen, dus daarom hebben wij 5 tips om je winterdip voor te zijn.

1. Beweeg meer (ook in bed)

Wanneer je veel sport komt er een stofje vrij dat endorfine heet. Hierdoor voel je je vrolijk en energiek en heb je minder snel last van de winterdip. Hou je niet zo van sporten? Of heb je geen zin om door dat vieze weer naar de sportschool te gaan? Dan kan je natuurlijk ook een gezellige avond met je partner inlassen.

Sex is erg gezond voor je, want het vermindert stress, houdt je jong en werkt pijnstillend. Er komen ook verschillende stofjes vrij, zoals de hierboven genoemde endorfine en dopamine waar je je gelukkig van gaat voelen. Daarnaast werkt een gezellige bedsessie ook verwarmend, dus bye koude voeten en hallo warm lichaam! Genoeg reden dus waarom sex het perfecte middel is om de winterdip te voorkomen.

2. Eet rode pepers

Wanneer een winterdip op de loer ligt, is het belangrijk dat je lichaam genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Rode peper is een supergezonde groente. Het zit vol vitamine C en capsicum. Van dat laatste worden ook medicijnen gemaakt tegen verkoudheid. Capsaïcine is de stof in rode peper die de scherpe smaak eraan geeft. Dit stofje zorgt ervoor dat er endorfinen vrijkomen in je lichaam en dit zorgt voor een blij en gelukkig gevoel.

3. Drink een wijntje

In de zomer ga je vrolijk het terras op en drink je gezellig een wijntje met je vriendinnen. Logisch dat je nu niet heel graag meer buiten zit, maar samen op de bank met de verwarming aan een rood wijntje drinken is net zo gezellig. Misschien nog wel gezelliger. En zo’n wijntje doet je best goed voelen, zolang je er maar niet te veel van pakt.

4. Plan leuke activiteiten

Ben je gevoelig voor een winterdip? Vaak heb je dan de neiging om je met dit weer juist meer terug te trekken en de hele dag in bed series te kijken. Verzet je hiertegen en plan voor verschillende dagen in de week leuke dingen. Zo heb je in ieder geval een reden om je bed uit te komen. Ga bijvoorbeeld lekker bijkletsen met je vriendinnen in een koffietentje of ga gezellig uit eten met je lover.

5. Niet TE veel slapen

Geef vooral niet toe aan die behoefte om extra te slapen. Slaap af en toe misschien 1 of 2 uur extra als je erg moe bent, maar houd je verder gewoon aan je normale slaapritme. Zo raakt je biologische klok niet in de war en voel je je fris en fruitig als de nieuwe week weer begint.

6. Vitamine D

Uit onderzoek blijkt dat vitamine D symptomen van depressie voorkomen en verminderen. Eet dus veel producten waar vitamine D in zit tijdens de koude en donkere tijd om een dip helemaal te voorkomen. De producten die je het beste kan eten zijn vette vis (tonijn, makreel, zalm), zuivel, sinaasappels, kaas en granen.

 

READ NEXT
Onze favoriete herfstkleur van dit jaar
Zo dragen we leopard in de herfst
Heerlijk en simpel herfstrecept: Appelcake

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites