De beste yoga-poses als je brak bent

Er is zelfs een lijkhouding, what?!

Gisteravond bestelde je het ene na het andere drankje en was het behoorlijk laat voordat je eindelijk besloot om naar huis te gaan. Als resultaat lig je nu enorm brak én met veel spijt in je bed. Natuurlijk kun je een kater het best voorkomen maar als het al te laat is, zul je er toch echt mee moeten dealen. Om zo snel mogelijk op te knappen, kun je deze simpele yoga-poses gaan doen. En het beste is: je hoeft je bed er niet eens voor te verlaten.

Kindhouding

Ga op je knieën zitten en buig helemaal voorover tot je voorhoofd de grond raakt. Strek je armen voor je uit of leg ze langs je lichaam. Deze pose werkt erg ontspannend en is goed tegen stress en vermoeidheid. Ook worden de buikorganen en lymfen gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden verwijderd uit je lichaam. Dat kan je lichaam wel gebruiken na al die drankjes.

Kat/koe-pose

Voor de kat/koe-pose ga je op je handen en knieën zitten. Verander de houding van de rug steeds van hol naar bol om je bloedcirculatie te stimuleren. Hierdoor gaat de alcohol sneller uit je lichaam én krijg je meer energie. Haal diep adem om het effect van de pose te versterken.

Liggende twist

Ga op je rug liggen en leg met je rechterarm je linkerknie over je andere been heen. Strek nu je armen opzij en draai voorzichtig met je heup tot je niet verder kunt. Doe dit vervolgens ook met je rechterknie. Deze oefening zorgt voor ontspanning en flexibiliteit. Ook worden je nieren en lever gestimuleerd zodat ze de alcohol sneller kunnen afbreken. Een natuurlijke detox, dus!

Lijkhouding

Dat yoga zo simpel kon zijn, wisten we nog niet. Het enige wat je voor de lijkhouding hoeft te doen is namelijk op je rug liggen met gesloten ogen. De pose is relaxend en kan in combinatie met een buikademhaling werken tegen vermoeidheid en hoofdpijn. Heb je last van een opgeblazen gevoel? Trek je dan benen iets op plaats de onderkant van je voeten tegen elkaar. Deze houding is erg goed voor je spijsvertering.

Yoga en alcohol combineren? Dit is wat je wil:
> OMG: wijn yoga komt nu ook naar Nederland

Probeer deze poses voor een strakkere buik:
> 4 supermakkelijke yoga poses voor een strakkere buik

Hier vindt je nog meer tips om je kater te genezen:
> De 15 tips die je ALTIJD nodig hebt om je kater te genezen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites