RECEPT: Tony Chocolonely zeezout karamel ijs!

JAAAA!! en het is zo makkelijk!

Is cookie dough jouw favoriete ijssmaak? Forget it! Dit is je nieuwe favoriete. De allerlekkerste chocoladereep ooit maar dan met ijs.

Er zijn veel recepten te vinden op het internet maar dit slaat alles. Tony Chocolonely ijs! JAM. Wij hebben het allermakkelijkste recept voor je uitgezocht, iedereen kan dit namaken. Ook als je geen ijsmachine hebt!

Wat heb je nodig?
250 ml volle melk
250 ml slagroom
6 eidooiers
100 g suiker
1 reep zeezout karamel van Tony (!)

Aan de slag!
Meng de melk, de slagroom en de chocoladereep in een pan en breng deze al roerend aan de kook. Blijf net zolang roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is en haal dan de pan van het vuur.

Mix de eidooiers en de suiker luchtig, eventueel met een staafmixer. Voeg dit toe aan het melkmengsel maar blijf goed roeren. Verwarm het mengsel maar kijk uit dat het niet gaat koken. Hierdoor gaat het eigeel stollen en dat wil je niet. De eidooiers zijn er juist om de structuur soepel te maken.

We gaan er even vanuit dat je geen ijsmachine hebt maar mocht je deze ergens in de kast hebben staan, haal hem dan zeker tevoorschijn!

Is het mengsel klaar? Mix het mengsel op de hoogste stand een minuut lang en zorg dat het mengsel luchtig wordt. Zet ijs 30 minuten in de vriezer. Haal het er daarna uit en mix het nogmaals. Vervolgens zet je het ijs 15 minuten in de vriezer. Ga zo door totdat het ijs goed dik is.

Smakelijk!

Zin om gezond te snoepen? Probeer dan een van deze recepten!
Healthy recipe: gekleurde groentechips
Healthy recipe: avocado chocolate cookies
Hét recept voor healthy donuts!

PHOTO CREDITS:  tonyschocolonely

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites