Zo behoud je je summer body tijdens de koude dagen!

De gouden tips...

Dit weekend zag ik het Sinterklaas snoepgoed al weer in de winkels liggen. En dat kan maar één ding betekenen; de herfst staat voor de deur. Je voelt het aan de lucht die elke dag een stukje kouder voelt en het wordt in de avond eerder donker. Op deze herfstachtige dagen lijkt de bank en met Netflix (wist jij al dat deze series gaan verdwijnen?) een stuk aantrekkelijker dan de sportschool, want de bikini en zomer shortjes mogen weer voor een paar maanden de kast in. En daardoor mogen deze herfstrokjes die je benen langer doen lijken er weer uit! Maar juist in de winter is het belangrijk om in beweging te blijven en gezonde keuzes te blijven maken. We willen toch allemaal gezond, fit en slank de herfst en winter door?

Naast een gezond en gevarieerd voedingspatroon kan je lichaam vooral in de herfst en winter nog wel iets extra’s gebruiken, namelijk vitamine D. Deze vitamine wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht. En omdat de dagen nu korter worden en de zon zich minder laat zien maken we minder vitamine D aan. Ook vind je deze vitamine in zeer beperkte mate in bepaalde voeding zoals vette vis, rundvlees, kaas en eieren.

Waarom is vitamine D belangrijk?

  • Het versterkt je immuunsysteem;
  • Het zorgt voor gezonde botten en tanden;
  • Het ondersteunt bij het afslanken;
  • Het vermindert depressies/winterblues.

Wanneer je een vitamine D supplement wilt kopen kies dan voor een hoogwaardig, organisch supplement. Zelf gebruik ik vitamine D van AOV, deze is te bestellen via www.gogreenstore.nl.

Om mijn lichaam in de herfst nog een extra boost te geven slik ik daarbij nog een extra vitamine C, want vitamine C ondersteunt ons immuunsysteem. Ik sport minimaal 2 keer per week (dit is de perfecte tijd om aan je summer body 2016 te werken) en naast de vele groente, eet ik iets meer koolhydraten dan in de zomer omdat mijn lichaam daar behoefte aan heeft. Wil je het sporten leuker voor jezelf maken? Dat doe je zo! Ben je niet zo van de sportschool? Dan moet je dit echt á la Victoria’s Secret.

Liefs,
Cil

Source: Walk in Wonderland

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites