Zo blijf je fris tijdens een festival

Zelfs als er geen (warme) douche in de buurt is.

Heb je binnenkort een festival op de planning staan dat één, twee of zelfs drie dagen duurt, dan vraag je je vast iets af. Hoe ga je in hemelsnaam het hele weekend fris en schoon blijven zonder (waarschijnlijk) een douche.. Helemaal schoon en fris en fruitig gaat het hem waarschijnlijk niet worden, maar zo fris mogelijk kan natuurlijk wel. Zo blijf je festival fris.

Genoeg kleding

Als jij naar een meerdaags festival gaat, neem je natuurlijk meerdere setjes kleding mee. Jij hebt alles van top tot teen uitgekiend. Maar neem altijd nog een extra outfit mee en het liefst eentje die je op meerdere manieren kan combineren. Het weer kan omslaan, je hebt opeens geen zin in een jurk of je outfit is vroegtijdig smerig geworden. Be prepared! 

Leren schoenen

Net als de juiste kledingkeuze is het ook belangrijk om goede schoenen te kiezen waar je natuurlijk én goed op kunt lopen, maar waar je voeten ook nog enigszins schoon in blijven voelen en ruiken. Als je snapt wat we bedoelen.. Het is voor jezelf en (misschien) je tentgenoten wel zo fijn. Leren schoenen zijn dus een go. Daar krijg je namelijk niet zo snel zweetvoeten in.

Lichte make-up

Als jij het type bent dat iedere dag twee uur voor de spiegel staat om alles te contouren enzovoorts, dan hebben we slecht nieuws voor je. Als je je een beetje schoon wilt voelen op een festival dan kan je het beste zo min mogelijk make-up dragen. Als het warm is tijdens een festival of in een tent dan zweet je alles eraf. En daar is niets fris aan. Kies daarom voor zo weinig mogelijk producten. Een lichte foundation of bb cream, waterproof mascara, wat concealer en bronzer zijn genoeg. Na een paar uurtjes drinken maakt het toch niemand meer uit hoe je eruitziet en dit is ’s avonds (zonder spiegel) makkelijker te verwijderen.

Gezichtdoekjes

Neem milde gezichtdoekjes mee zodat je er behalve je gezicht ook je lichaam mee kunt schoon ‘wipen’. Doekjes om je lady parts mee schoon te maken zijn ook te verkrijgen bij de drogist. Dat is wel zo fris!

Droogshampoo

Onze favoriet. Als je geen douche hebt op het festival, dan mag droogshampoo echt niet ontbreken. Je haar wordt best vet na één of twee van die heftige dagen. Met een beetje droogshampoo ziet je kapsel er binnen drie seconden weer fris uit. EN! Het ruikt een stuk lekkerder.

Hand sanitizer

Draag dit de hele dag met je mee zodat je je handen af en toe even schoon kunt maken. Als het warm is voelt dit ook lekker fris aan.

Crème deo

Er zijn 1001 verschillende deodorant soorten, maar voor op een festival hebben wij er een die met vlag en wimpel boven de rest uitsteekt. Dat is de crème deo. Waarom wij zo fan zijn van deze soort? 1. Het is niet voor niets een crème, je oksels worden dus ook echt verzorgd en niet zo uitgedroogd als sommige andere deo’s. 2. Een beetje crème deo zorgt ervoor dat je de hele dag zo min mogelijk zweet. 3. Je oksels blijven écht de hele dag lekker ruiken. Even meenemen, dus.

Heb jij hem al in je kast hangen?
>Dit item is onmisbaar voor het festivalseizoen

Even oefenen maar dan heb je ook wat!
>Zo creëer je het perfecte festivalkapsel in no time

Niet doen!
7 items die je beter NIET naar een festival kunt dragen

PHOTO CREDITS: BRITT LEEMAN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites