Zo ga je om met een cadeau dat je niet leuk vindt!

Het hoeft helemáál niet ongemakkelijk te zijn!

Nu het oktober, wat zeg ik, bijna november is, is het ook al bijna december. En voor je het weet betekent dat kerst. Kerstmis staat sinds een jaar of twee (toen je je lover op deze manier aan de haak sloeg) bij jou synoniem aan het woord ongemakkelijk. Niet door hem, want tussen jullie zit het wel snor. Maar door je schoonfamilie. Terwijl je je uitgebreid voorbereid hebt met het boek “zo verkoop je je schoonmoeder” (ja, dit boek bestaat echt en is een serieuze aanrader) ben je toch enigszins huiverig. Want Eerste Kerstdag, rond een uur of 16.00, is het cadeautjestijd. Terwijl je vorig jaar een fortuin aan crèmes, parfums en dure sieraden uitgaf, kreeg jij een fotoshoot met je lover als cadeau in return. Over ongemakkelijk gesproken.

Maar nu komt het: hoe ga je met een cadeau om wat je ronduit Kwalitatief Uitermate Teleurstellend vindt? Eigenlijk heb je twee opties. Bij optie 1 ben je eerlijk. Je neemt het aan, bedankt hartelijk, maar zegt op de meest subtiele manier mogelijk dat je nog wel een actief Marktplaats account hebt waar je dit gelijk even op knalt. Want als je het zelf niks vindt, kun je er maar beter een ander een plezier mee doen toch? Dat vind jij in ieder geval wel. “Hoeveel heeft het eigenlijk gekost? Dan kan ik een goede prijs opstellen” is wat je dan het beste kunt vragen. Nou, is dat ook maar weer opgelost hé?

Bij optie 2 ben je ongelooflijk aan het jokken. Het is dan ook aan te raden om dit van te voren even uitgebreid te oefenen, zodat je er zo goed mogelijk mee weg komt. Denk aan opmerkingen als “dit is precies wat ik altijd al had willen hebben!”. Door je stem iets te verheffen, kom je nóg overtuigender over. Vervolgens ga je aan de slag met optie 1. Of: je geeft het cadeau door. Dat scheelt jou weer geld! Zet hem op.

Source: Nastygal

tagged in cadeau, cadeaus
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites