Zo gaat de batterij van je telefoon langer mee!

Dé tips om de batterij van je telefoon langer mee te laten gaan...

We herkennen het allemaal, je bent de hele dag op stap (met je telefoon) maar je beloved smartphone houdt het minder lang vol dan jij.. En dit gebeurt dan ook altijd net op dat moment dat je ‘m écht nodig hebt! Het heeft dan weinig zin om ‘m uit het raam te gooien (ondanks je dat wel zou willen), want je bent zelf uiteindelijk de sjaak. Thank God, bestaan er tips waardoor de batterij van je telefoon langer meegaat.

Zo gaat de batterij van je telefoon langer mee!

1. Wi-Fi & Bluetooth uitschakelen

Dit zijn twee batterijvreters die je niet moet vergeten uit te zetten. Handige tip: schakel de Wi-Fi uit, elke keer als je naar buiten gaat (en het niet gebruikt). Bluetooth zal je minder vaak gebruiken maar wordt ook vaak vergeten (so remember girls!).

2. GPS

Hetzelfde geldt voor je GPS. Vaak gebruik je dit om even snel op te zoeken waar die winkel of dat restaurantje zit. Je kan dan zo happy zijn dat je helemaal vergeet je GPS uit te zetten. Ook voor andere apps zoals work-out apps heb je vaak GPS nodig. Check dus altijd even checken of je GPS uitstaat, hiermee bespaar je heleboel batterij.

3. Schermhelderheid dimmen

Ook deze simpele tip is zo gepiept! Als je de helderheid van je scherm lager zet, dan zal je batterij een stuk langer meegaan. En je zult ook merken dat het veel fijner is om niet zo’n fel licht op je scherm te hebben.

4. Alle apps afsluiten

Als je een app wegdrukt, dan is die nog niet helemaal afgesloten! Hij blijft dus gewoon batterij vreten. Je kunt je apps helemaal uitschakelen door bij Android de menu-knop ingedrukt te houden. Je krijgt dan een lijstje met apps die nog aanstaan. Door ze naar de zijkant te swipen worden ze helemaal uitgeschakeld. Bij een Iphone kom je bij dit lijstje door twee keer de menuknop in de drukken.

5. Vibratie functie uit

De vibratie functie is natuurlijk handig maar blijkt ook veel batterij te gebruiken. Wist je dat het meer batterij kast, dan een ringtone? Zet liever zachtjes je geluid aan, of zet ‘m helemaal op stil!

6. Slechte verbinding = vliegtuigstand

Als je smartphone slechte verbinding heeft, blijft je telefoon de hele tijd zoeken naar verbinding. Dit kost natuurlijk veel batterij. Je kunt ‘m dan net zo goed op vliegtuigstand zetten, je hebt namelijk toch geen verbinding! (Nadeeltje is dat je dan helemaal niks meer binnen krijgt, ook niet als je wel weer verbinding hebt). Maar het scheelt je toch weer wat batterij.. and you need it!

7. Zet notificaties uit of minder

Ja ja, we zijn met z’n allen nogal verslaafd aan social media, en we willen altijd weten wanneer we een nieuw berichtje hebben. Deze notificaties kosten allemaal extra batterij. Kijk dus even goed welke notificaties je eventueel uit kunt zetten. Dan check je het af en toe zelf gewoon even! (Zit je ook op Instagram? Check hier hoe je direct kunt shoppen via Instagram!).

8. Apps 

Er zijn ook verschillende apps die je helpen bij het batterij besparen, zoals Battery Doctor en Battery Defender. Deze apps houden precies bij welke apps het meeste batterij verbruiken en schakelen ze met één druk op te knop makkelijk uit. Ook hebben ze andere trucjes om je batterij langer mee te laten gaan. (Check hier ook de leukste apps om je foto’s mee te bewerken).

P.S. Heb je ineens trek, en zin in een heerlijke, gezonde salade? Check hier hoe je een heerlijke healthy avocado salad maakt!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites