Zo heb je nooit meer last van koude tenen

Want nu wordt het écht koud.

Er is niks vervelender dan het hebben van koude tenen in de winter. Wanneer het weer een beetje omslaat hebben we er meestal al last van. Daarom hebben we een aantal tips voor je waarmee je koude tenen voortaan binnen no time hebt opgewarmd!

1. Gebruik vaseline

Als je je tenen insmeert met vaseline zijn ze als het ware geïsoleerd. Wanneer je gaat slapen heb je meestal last van koude tenen, dus smeer je tenen in en je weet zeker dat ze zo weer warm zijn! Overdag is het wat minder prettig om met vette tenen in je sokken te zitten, maar dan kan je altijd nog wat ruimere sokken aantrekken.

2. Zet je benen naast en niet over elkaar

Zit je veel met je benen over elkaar? Dan is het misschien slim om daarmee te stoppen. De doorbloeding naar je voeten en tenen wordt afgekneld en daardoor worden je tenen snel koud. Ga dus voortaan gewoon zitten met je benen naast elkaar, want zo voorkom je koude voeten en tenen.

3. Intensief bewegen

Je hele lichaam wordt warm als je beweegt en dus ook je voeten en tenen. Heb je koude tenen? Ga dan even een stukje rennen of doe iets anders waar je het warm van krijgt.

4. Koude en warme badjes

Vul twee bakken met water. De ene met warm en de ander met koud water. Wanneer je je voeten afwisselt in deze badjes gaat je hart sneller kloppen en stroomt je bloed sneller door je lichaam. Zo zijn je voeten en tenen super snel weer opgewarmd!

5. Laat je tenen masseren

Een massage zorgt ervoor dat je doorbloeding gestimuleerd wordt en dit geldt ook voor je tenen. Hierdoor worden je tenen snel weer warm. Heb je niemand die jouw voeten wilt masseren? Dan kan je het altijd nog zelf doen.

 

READ NEXT
De allerbeste uitvinding tegen koude voeten OOIT
Zo kleed je je als het te koud is om naar buiten te gaan
Outfits waardoor het koude weer echt even niet meer uitmaakt

 

 

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites