Koude voeten? Wij hebben de oplossing!

Ein-de-lijk de oplossing

Ben je een echte koukleum? Dan heb je in de winter waarschijnlijk ook maar al te vaak last van koude handen en voeten. Zelfs in de zomer heb jij vaak nog last van koude handen en voeten, en er is echt niets vervelender dan dat, want daardoor heb je het gewoon áltijd koud.

Je kan de hele dag door je handen warmen aan een kop thee (wist je dat deze theesoorten goed zijn voor een mooie huid?) of koffie of warme chocolademelk, maar echt handig is dat ook niet. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen waardoor jouw handen en voeten nooit meer koud zullen zijn. Yes!

Good food, good mood

Koude handen en voeten komen het meest voor in de koudere wintermaanden, maar de waarheid is dat je die constante koude handen en voeten krijgt doordat je bloed niet goed circuleert. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die dit probleem kunnen laten verdwijnen. Daarnaast is het ook belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, dus drink genoeg. Vermijd voedingsmiddelen die veel suikers en zetmeel bevatten. Wat je juist wel moet eten voor warme handen en voeten? Dat lees je hieronder!

MCT olie 

MCT olie is olie die vooral in kokosolie zit. Palmolie, palmpitolie en het vet uit geitenmelk zijn ook bronnen van MCT vetzuren. Daarnaast zitten er in kaas, boter, melk en yoghurt ook MCT vetzuren.

Deze MTC vetzuren zorgen ervoor dat de vetverbranding, schildklierfunctie en de productie van energie wordt gestimuleerd, waardoor je handen en voeten warm blijven.

Cayenne peper

Houd je van spicy? Dan heb je geluk! Cayenne peper zorgt voor een goede bloedsomloop en verbetert de bloedcirculatie door het hele lichaam. Voeg een beetje cayenne peper toe aan je maaltijden en je zult zien dat het werkt.

Niets is vervelender dan koude voeten. Het maakt niet uit hoeveel sokken je over elkaar heen doet, je voeten blijven gewoon koud! Zelfs als je de verwarming op een hogere stand zet, worden ze nog steeds niet warmer. Wij hebben daarom wat manieren gevonden om je voeten op te warmen!

Gebruik een warm flesje water

Pak twee gewone waterflesjes en stop hier warm water in. Geen heet water, maar gewoon warm water uit de kraan. Doe sokken aan en ga met je voeten over de warme flesjes heen. Als het water kouder begint te worden, vul deze dan opnieuw met warm water.

Verander van sokken

Als je de hele dag met sokken in je schoenen zit, kunnen je voeten een beetje gaan zweten. Het zweet kan in de sokken gaan zitten en daardoor kun je koude voeten krijgen. Snel even wisselen van sokken dus!

Gebruik voeten crème of lotion

Masseer je voeten in met voeten crème of lotion. Dit stimuleert de bloedcirculatie en laat je voeten warmer worden. Doe daarna dan je warme wollen sokken aan en je voeten zijn een stuk minder koud!

Ga op je buik liggen

Heb je in bed ook nog steeds koude voeten? Ga dan op je buik liggen. Omdat je voeten hierdoor plat liggen, stroomt het bloed geleidelijker door je voeten heen. Wanneer je voeten opgewarmd zijn, kun je weer gaan liggen zoals je altijd ligt.

Zooltjes van vilt

Voor dit idee moet je wellicht iets handiger zijn met het knippen van stof, aangezien je zelf zooltjes kan knippen van vilt. Gebruik zooltjes van je (andere) schoenen voor de goede maat en teken ze na. Knippen en tadááá!

No more coffee

Wat?! Nee! Het is helaas echt waar, koffie is slecht voor je bloedsomloop. Het lijkt of dit drankje je lekker warm maakt, maar ondertussen vernauwt het de bloedvaten in je benen en voeten, wat weer leidt tot freezing pootjes. Dit geldt trouwens ook voor roken.

Beweeg

Klinkt logisch, maar werkt uiteindelijk toch het beste. Ga op je tenen staan en zak weer naar beneden met je hiel. Herhaal dit 10 minuten lang. Blijf je liever zitten? Draai dan je enkels twintig keer in beide richtingen.

En als je na die lange wandeling thuiskomt pak dan een warme kruik, drink een kop gemberthee (of liever nog choco met slagroom!!!) of kijk je vriend lief aan en vraag of hij je een voetmassage wilt geven. Because cold feet are unhappy feet.

Wil je gezonder eten?
Dit is het enige wat je wil inslaan

Geen zin in een dieet maar wil je wel gezonder eten?
Stop met diëten en begin hier mee!

SCIENCE SAYS:
Iedere dag kaas eten is GOED voor je

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites