Hoeveel uur slaap heb je écht nodig?

Zo kort?!

Een goede nachtrust bestaat uit acht uur slaap, tenminste, dat dachten wij altijd. Dit blijkt dus niet zo te zijn! Uit een onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt dat we namelijk veel minder uurtjes nodig hebben. Jerome Spiegel, de directeur van deUniversiteit vertelt: “Het idee dat we in deze moderne wereld allemaal aan een chronisch slaaptekort lijden en veel minder slapen dan onze voorouders, blijkt niet te kloppen.”

We hebben namelijk *tromgeroffel* maar 6,5 uur slaap nodig! We horen je denken: ‘Wat, zo weinig?’ Ja, inderdaad. Er is gekeken naar het slaappatroon van drie gemeenschappen in Tanzania, Bolivia en Namibië die heel erg primitief leven. Dat betekent dus: geen moderne apparatuur als smartphones of iPads. De mensen uit de gemeenschappen kregen een armbandje om dat bijhield wanneer ze gingen slapen en wanneer ze weer wakker werden. Hieruit bleek dat ze maar 6,5 uur sliepen. Dat betekent dus dat je ’s avonds jezelf nog even kan trakteren op een aflevering Orange Is The New Black!

Maarre, merk je dat jij toch langer slaap nodig hebt? Houd hier dan lekker aan vast! Het verschilt altijd wel iets per persoon en het is ook afhankelijk van leeftijd. De één is na vier uurtjes al klaarwakker terwijl de ander na acht uur slaap zich het liefst nog zou even omdraaien.

READ NEXT:
Dit is waarom je voor het slapen deo moet gebruiken!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites