Zo maak je een thuis van je gehuurde appartement

Zonder dat je huisbaas boos wordt.

Wanneer je een appartement huurt, zijn er altijd regels waar je je aan moet houden. Er mag niet (te veel) geboord worden, je huisbaas heeft liever niet dat je dingen gaat verven en investeren in een nieuwe keuken is zonde van je geld. Want wie weet verhuis jij over twee jaartjes weer.

Maar je wil je er natuurlijk wel thuis voelen in de tijd dat jij er woont. Daarom hebben wij een aantal tips voor je om een ‘thuis’ van je appartement te maken zonder dat je huisbaas boos wordt.

Sfeervolle lampen

Vaak heb je in een appartement al standaard lampen hangen met fel licht. Dit geeft geen gezellige uitstraling, dus koop een paar nieuwe lampen (het liefst met dim-functie). Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, bij IKEA heb je ze voor het uitkiezen. Nog een voordeel is dat je ze gewoon mee kan nemen wanneer je van je appartement naar een ander huisje gaat. Je kan er ook voor kiezen om de gloeilamp te vervangen voor een warme variant. Zo krijg je direct meer sfeer in huis.

Kleurrijk kleed

Nog iets wat je appartement echt kan opvrolijken is een kleed. Vaak heeft een appartement een standaard vloer. Een nieuwe vloer leggen is een hele investering, zeker als je niet weet hoe lang je er nog van mag/kan genieten. Eenvoudiger om te investeren in een mooi kleed. Deze kan je ook meenemen naar je volgende woning. Ga voor een printje of kleur dat bij jou past en je appartement heeft gelijk een andere uitstraling.

 Gebruik afgescheiden ruimtes

Als je in een klein appartement woont, kan je het in verschillende ruimtes opdelen. Creëer dus een echt woongedeelte en slaapgedeelte. Dit kan je doen door bijvoorbeeld je kast en bed op zo’n manier neer te zetten dat ze een scheiding vormen tussen het ene en het andere gedeelte. Op deze manier krijgt je appartement toch wat meer de uitstraling van een huis.

Bestek en servies

Misschien is dit niet het eerste wat in je opkomt als je iets wil veranderen in je interieur, maar dit is een ontzettend kleine stap die al voor verschil kan zorgen. Je gebruikt het ten slotte iedere dag. Heb jij al jaren hetzelfde servies in huis? Probeer het eens te mixen met andere kleuren of vormen.

Deurklinken vervangen

Hier had je waarschijnlijk nog niet aan gedacht. Maar je kan natuurlijk gewoon de deurklinken in je huis vervangen. Of zijn de hendels van je keukenkastjes toe aan vervanging? Zo gedaan en ook deze kan je weer meenemen naar je volgende woning.

Planten

Onderschat nooit de kracht van planten. En kies er vooral meerdere uit en ook eentje die heel groot is. Dit maakt je kamer zo sfeervol. Let wel even goed op hoe je ze moet verzorgen.

READ NEXT
Zo zorg je ervoor dat je huis altijd lekker ruikt
Waarom je je woonkamer altijd moet inrichten om dit ene item heen
De knapste inspiratie voor de kleinste kamer in je huis

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites