Zo neem je een compliment ook echt aan

Thank you!

Een compliment geven doe je met liefde, maar ontvangen… Ho maar. Je lacht er een beetje om of roept maar gewoon “Joh, dit?! Dit was maar € 20,- van de H&M hoor”. Ben jij ook zo iemand die compleet in de verdediging schiet en het compliment volledig probeert te ontkrachten? Doe jezelf en anderen een plezier en lees even deze tips door!

Wees altijd dankbaar
Elke keer als je een compliment krijgt, is het natuurlijk netjes om ‘dankjewel’ te zeggen. En niet gelijk de prijs te benoemen… Jullie lachen daar waarschijnlijk om, maar op die manier praat je wel het compliment weg. Een simpele ‘dankjewel’ is genoeg!

Deel het compliment
Heb je iets met meerdere mensen bereikt en krijg jij het compliment? Dan is het heel normaal om te zeggen: “Oh, maar dat hebben wij als team samen gepresteerd”. Een manier waarop je veel vriendinnen verliest, is door het compliment in je eentje op te eisen.

Body language is the key
Als je je ongemakkelijk voelt, straalt je lichaam dat ook uit. Wanneer iemand jou een compliment geeft en jij geeft een ongemakkelijk antwoord, laat diegene het de volgende keer wel om een compliment te geven. Houd daarom oogcontact, lach en blijf ook geïnteresseerd in de ander.

Het complimentengevecht
Dit wil je ten alle tijden tegengaan! ‘Leuke jurk heb je aan!’ wordt beantwoord met een ‘Nee joh, echt zo oud. Maar alles lag in de was. Jouw schoenen zijn wel echt heel mooi’. Je krijgt dan een soort complimentengevecht over en weer. Please ladies, de effort mag gezien worden en je maakt echt niemand wijs dat het je niet boeit.

Neem het compliment dus voortaan in ontvangst, bedankt diegene en enjoy!

READ NEXT
Je eigen stijl vinden in 8 stappen
Waar vrouwen onzeker over zijn maar mannen geweldig vinden!
8 ways to get your shit together

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites