Zo krijg je vannacht je beste slaap in tijden

Wedden dat jij beter en lekkerder zal slapen?

Kom jij ook nooit snel in slaap? En heb je vooral moeite met de zondag? Bijna niets vervelender dan dat je na al het woelen op je telefoon kijkt en ziet dat je al een uur verder bent (of meer). Dan ga je nóg meer zitten nadenken over het feit dat je niet lang meer kan slapen voordat je er weer uit moet… Wekker!

Je hebt alles al geprobeerd en je weet echt niet meer wat je wél kan doen om in slaap te komen. Nou, voordat je stress krijgt, want dat is ook een van de redenen waarom je niet kan slapen, hebben we goed nieuws! Het blijkt zo te zijn dat als je een van deze simpele trucjes gebruikt, je echt beter in slaap valt.

Foodzzz

Je moeder heeft je altijd verteld dat je niet te veel moet eten voor het slapen gaan, toch? En dat klopt ook, maar sommige producten zorgen er juist voor dat je sneller in slaap valt en producten zoals koffie wekken je juist op. Maar wat moet je dan eten zodat je een heerlijke nachtrust krijgt? Wij hebben het hier voor je op een rijtje gezet.

Sokken

Nee, echt super charmant is het misschien niet maar volgens de experts werkt het echt. Vooral bij mensen met koude voeten. Door het verwarmen van je voeten worden de bloedvaten wijder, de warmte zal nu goed verdeeld worden door het lichaam. En je hersens krijgen een seintje dat ze kunnen ontspannen.

Lijstje

Je kan pas echt lekker slapen als het rustig is in je hoofd. In bed stappen en je hoofd vullen met to do of boodschappenlijstjes is dus niet de manier.. Leg pen en papier naast je bed en schrijf alles op. Op papier ziet een to do lijstje er ook vaak minder ernstig uit dan jij bedenkt. De leukste schriften hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

Sporten

Heb je overdag geen tijd om te sporten waardoor het vaak ‘s avonds moet? Probeer dan uiterlijk twee uur voordat je gaat slapen te sporten. En dan eigenlijk het liefst iets lichts als yoga of stretch oefeningen. Zware workouts zijn ideaal voor in de ochtend of middag. Tijdens deze workouts gaat je lichaamstemperatuur omhoog. Het duurt gemiddeld vier tot vijf uur voordat je weer bent afgekoeld. Als je bent afgekoeld krijgen je hersenen een seintje dat het tijd is om te rusten. Iets om in gedachten te houden.

Geluid

Wordt jij ’s nachts wakker van elk geluidje? Een geluidsmachine is misschien hetgeen wat je nodig hebt. Een geluidsmachine is een apparaat dat geluiden of white noise afspeelt om je te helpen in slaap te vallen. White noise is een ruis dat achtergrond geluiden vervaagd. Tegenwoordig heb je hier ook een app van voor op je iPhone. Maar als jij het heerlijk vindt om in slaap te valen bij het geluid van vogeltjes is dat ook mogelijk.

Er is meer dan een oud versleten t-shirt..
>De leukste shorts om in te slapen

Is jouw slaaphouding eigenlijk wel gezond?
Dit is dé gezondste manier om te slapen

En overdag is het ook een fijne musthave!
>Dit beautyproduct helpt je beter te slapen

 

PHOTO CREDITS: JOLIELOT

tagged in Life
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites