Ook een nieuwe iPhone? Zo zet je de data over

Afgelopen week kondigde Apple de nieuwe iPhone 14-serie aan. Mocht rond deze tijd ook je abonnement aflopen, sla je natuurlijk meteen je slag. In ieder geval wij wel! De nieuwe iPhone 14 zit namelijk bomvol fantastische specificaties en nóg meer mogelijkheden dan hun voorgangers.

De iPhone 14 is de spectaculairste iPhone-upgrade in jaren! Hij ziet er namelijk net iets strakker uit door een dunnere schermrand en iets rondere hoeken. Daarnaast zien we dat de (selfie)-camera van de iPhone 14 is verbeterd. Zo kan hij bij weinig licht 49 procent beter filmen en fotografen. Want alles voor een perfecte selfie, toch?! En omdat je telefoon tegenwoordig een accessoire is moet je deze wel in de juiste kleur aanschaffen. Naast de standaard kleuren, Middernacht (zwart), Sterrenlicht (wit) en Rood zijn er twee nieuwe kleuren beschikbaar, blauw en paars. En die zijn prachtig!

Genoeg redenen om je nieuwe iPhone 14 aan te schaffen. Maar wanneer je dat hebt gedaan moet je natuurlijk wel even al je iPhone data overzetten van je oude naar je nieuwe telefoon. Nu helpen wij daar graag een handje bij. Volg onderstaande punten stapsgewijs op. Dan kan je binnen enkele minuten genieten van je nieuwe telefoon!

De 3 manieren om je iPhone gegevens over te zetten

  • Draadloos overzetten met ‘Begin Direct’
  • iPhone overzetten met iCloud
  • iPhone overzetten via Mac of Windows

De snelste en meest gemakkelijke manier is om al je gegevens draadloos uit te wisselen tussen twee iPhones met ‘Begin Direct’. Deze methode werkt grotendeels hetzelfde als het overzetten met iCloud, maar heeft een paar extra stappen die je moet uitvoeren. Daarnaast hoef je bij deze optie geen rekening te houden met de ruimte in je iCloud.

Zet je iPhone data draadloos over met ‘Begin Direct’

Zet je nieuwe iPhone aan en houd deze in de buurt van je oude iPhone met iOS 11 of hoger tot er een ‘Begin direct’-venster in beeld verschijnt. Volg daarna onderstaande stappen om gegevens over te zetten. Let wel op dat Bluetooth op beide apparaten is ingeschakeld.

  1. Tik op ‘Ga door’ als het scherm in beeld verschijnt
  2. Er verschijnt een animatie van een blauwe cirkel op je nieuwe iPhone
  3. Scan deze animatie met je oude iPhone door hem er boven te houden en de camera erop te richten
  4. Voer de toegangscode in en configureer Touch ID of Face ID
  5. Kies voor de optie ‘Zet over vanaf iPhone’
  6. Wacht tot het overzetten van je gegevens is voltooid

Het overzetten kan een aantal minuten duren. Hoe meer data je overzet, hoe langer je moet wachten tot deze gegevens zijn gekopieerd naar je nieuwe telefoon. Gelukkig geeft je iPhone een aardige inschatting van hoe lang het duurt tot het proces is afgerond. Terwijl je gegevens worden overgezet van de oude naar de nieuwe iPhone, zijn beide apparaten tijdelijk niet bruikbaar.

Gaat het overzetten fout of duurt het te lang? Dan kun je er ook voor kiezen om een kabel te gebruiken om gegevens van de ene naar de andere iPhone over te zetten. Kies deze optie als daarom gevraagd wordt bij het doorlopen van de bovenstaande stappen. De rest van het stappenplan blijft hetzelfde.

Zo, en nu genieten van je nieuwe telefoon!

tagged in data overzetten
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites