Zoveel calorieën verbrand je met een avondje dansen

Dance away!

Je kent het wel: lekker een avondje uit met je vriendinnen, naar de leukste clubs, keihard dansen. We doen het bijna allemaal wel zo’n ehm.. eens per week. Het is heerlijk, losgaan op de leukste muziek, net een topsport. Nu hebben wij een nieuwtje waar je heel erg blij van wordt, want er is namelijk onderzoek gedaan naar hoeveel calorieën je nou verbrandt op zo’n avondje. En ja, van de uitkomst word je ongetwijfeld blij.

Happy us!

Wij konden het bijna niet geloven, maar volgens een onderzoek van Harvard Health Publications verbrandt iemand tussen de 55 en 70 kilo gemiddeld genomen zo’n 370 calorieën per uurtje met dansen. Als je een avondje flink doordanst en dit zo’n 4 uurtjes volhoudt verbrand je al zo’n 1.480 calorieën op een avond. Happy us! Bovendien kan een avondje doordansen ervoor zorgen dat de conditie van je hart en longen verbeterd, je bloeddruk omlaag gaat en je botten sterker worden.

Dit geldt natuurlijk niet als je alleen maar aan de bar hangt, maar als je je voetjes flink van de vloer gooit is dit helemaal waar. Dat is nog eens goed nieuws en een heel goed excuus om vaker uit te gaan. Helaas pindakaas bevatten de drankjes die we op zo’n avondje nuttigen ook nog een flink aantal calorieën.. Dus het is misschien maar een goed idee om aan de Gin Tonics te gaan, (5 redenen waarom Gin Tonic gewoon hartstikke goed is!) omdat daar op het gebied van alcoholische versnaperingen weinig calorieën inzitten. Wij zijn in ieder geval heel blij met dit nieuws en maken van de gelegenheid gebruik om nog vaker een avond te gaan dansen. Heel veel plezier met je volgende night out!

Zo vind je elkaar echt SUPER easy!
>Zo raak je nooit meer je vrienden kwijt tijdens het stappen

Party on!
> 3 looks waarmee jij de show steelt tijdens een avond stappen

Wat heb ik gedaan?!
11 gedachtes als je wakker wordt met een kater

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites