Zo voorkom je zweetvlekken!

Had je dit maar eerder geweten!

Zweetvlekken, alleen het woord al. Helaas overkomt het ons allemaal. We zweten soms in vervelende situaties en dan met name wanneer je je bevindt in een stresssituatie. Vooral nu het weekend er weer aankomt en je vast wel een avondje gaat stappen is het niet fijn om zweetvlekken te hebben in je mooie party outfit. But how to deal with it? Hoe houd je je oksels toch droog en voorkom je die stomme zweetplekken? Er zijn (thank god) een aantal briljante tips waardoor je minder zweet. Watch & learn!

1. Twee keer per dag wassen

Zorg ervoor dat je één of twee keer per dag je oksels wast. Maar doe dit wel met een neutrale zeep. Het is ook verstandig om je oksels glad te houden. De haartjes houden namelijk vocht en bacteriën vast.

2. Gebruik okselpads

Klinkt een beetje gek, maar het is effectief. Je kunt bij de drogist pads (soort inlegkruisjes) kopen die speciaal voor je oksels zijn bestemd. Je plakt ze aan de binnenkant van je shirt en je zult geen vlek meer zien in je shirt! Handig voor tijdens belangrijk gesprek of een belangrijke presentatie waar je zenuwachtig voor bent.

3. Gebruik Odorex depper

Het merk Odorex verkoopt zogeheten deppers. Je dept ze op je oksels en door de vloeistof zal je niet meer gaan zweten. Het blokkeert als het ware je zweetklieren. Let wel op: gebruik dit niet te vaak.

4. Houd rekening met je kledingkeuze

Ook je materiaalkeuze van je kleding is belangrijk! Draag zo veel mogelijk kleding van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan katoen, linnen en zijde. Deze stoffen ademen, waardoor je het minder snel warm krijgt en dus ook minder snel zweet. Je krijgt sneller zweetplekken in kleding dat is gemaakt van synthetische stoffen zoals polyester.

5. Verbeter je conditie

Als je een goede conditie hebt, is je hartslag vaak ook lager. Dit betekent dat je lichaam koeler is. Je transpireert hierdoor minder. Sorry not sorry, maar door te sporten verlaag je je hartslag en zal je minder snel gaan zweten. Toch maar vaker sporten dan? (Deze sport wil je wel in de winter doen!)

6. Weet wat je eet en drinkt

Wanneer je veel gekruid (of scherp) eet, veel cafeïne of alcohol drinkt, kan het zijn dat je meer gaat zweten. Je hartslag wordt namelijk verhoogd waardoor je begint met zweten. Drink in plaats van koffie vaker thee zonder cafeïne (deze theesoort zorgt voor een mooie huid), eet iets minder pittig en neem een drankje minder als je een avond uit gaat en je zal verschil merken.

7. Koop de juiste deodorant

Pak niet zomaar de eerste de beste bus deodorant uit de rekken, maar kijk goed naar de werking van de deodorant. Een anti-transpirante deodorant werkt het beste.

8. Föhn je oksels droog

Wanneer je uit de douche komt droog je vaak snel je oksels af en doe je direct deodorant op. Je oksels zijn dan nog steeds een beetje vochtig, waardoor zweetvlekken ook weer sneller in je kleding te zien zijn. Föhn beide oksels na het douchen ongeveer 10 seconden en je zal zien dat je veel minder snel zweet en ook langer lekker blijft ruiken.

 

Heb je ook vaak last van slapeloze nachten?
> Met deze producten val je lekkerder en fijner in slaap

Heb jij de perfecte geur nog niet gevonden?
De geurtjes die geen enkele vrouw nog draagt

Deze beauty tips wil je even bekijken:
5 beauty producten die je beter niet meer kan gebruiken in 2018

 

PHOTO CREDITS: MAGALI BRAGARD

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites