Heel leuk dat je hebt besloten om bij jou thuis een etentje te houden, maar wat moet je nu maken? Voor de niet-chefkoks onder ons gaat een 3 gangen menu in elkaar flansen soms wat lastiger dan gehoopt.
Wij helpen je een handje door een kleine en grote gerechtjes op een rijtje te zetten die er indrukwekkend uit zien, maar zo zijn gemaakt!
1. Mozzarella en prosciutto op een stokje
Wat heb je nodig?
– Blaadjes basilicum
– Zongedroogde tomaatjes
– Mozzarella bolletjes
– Prosciutto plakes
We hoeven niet uit te leggen hoe je dit eenvoudige voorgerechtje maakt toch? De foto zegt genoeg!
2. Asperges gerold in prosciutto
Wat heb je nodig?
– Asperges
– Prosciutto
– Olijfolie
Aan de slag!
Rol een asperge in een plakje prosciutto. Dit doe je bij al je asperges. Verwarm daarna de pan met olijfolie en bak ze totdat de prosciutto knapperig is.
3. Caprese kip
Wat heb je nodig? (goed voor 4 stuks)
– 2 kipfilets
– 1 mozzarella
– 1 grote tomaat (in plakjes gesneden)
– 2 theelepels balsamico
– 2 theelepels bruine suiker
– 3 theelepels olijfolie
– 2 theelepels dijon mosterd
– 2 teentjes knoflook (in kleine stukjes)
– Basilicum
Aan de slag!
Begin met de kipfilets door midden te snijden. Breng de vier stukken daarna op smaak met zout en peper. Snij de mozzarella en tomaten in 4 plakjes.
Warm de oven voor op 200 graden. Klop de balsamico, mosterd, bruine suiker en de olijfolie samen op. Daarna warm je de pan op en grill je de kipfilets aan beide kanten voor ongeveer twee minuten.
Daarna stop je ze nog even 8 tot 10 munten in de oven. De laatste twee minuten leg je de mozzarella en de tomaten op de kip en bak je die nog even mee. Als de kip klaar is, kun je de basilicum en de saus als topping gebruiken.
4. Geroosterde aardappelen
Wat heb je nodig?
– 1 kg aardappelen
– 3 teentjes knoflook
– 1 citroen
– 1/2 eetlepel peterselie
– 2 takjes tijm
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 1/4 theelepel zout
– Olijfolie
– 2 eetlepels gesmolten boter
– Geraspte parmezaanse kaas
Aan de slag!
Verwarm de oven op 180 graden. Maak sneetjes in de aardappels, maar snij ze niet helemaal door. Leg de aardappelen op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie en de gesmolten boter. Voeg de knoflook, peterselie, citroen en tijm toe tussen de aardappelen. Maak het af met wat zout een peper.
Stop de aardappelen in de oven voor een uur. Als er 30 minuten voorbij zijn bestrijk je ze nog een keer met olijfolie en gesmolten boter. Na een uur haal je de aardappelen uit de oven en strooi de je parmezaanse kaas over de aardappelen. Zet daarna de oven uit, maar stop de aardappelen er nog wel even in totdat de kaas gesmolten is.
5. Aardbei brownies
Wat heb je nodig?
– Aardbeien
– Marshmallows
– Kleine brownies (of normale grote in stukjes gesneden)
– Gesmolten chocolade
Stop de aardbeien, marshmallows en brownies op een spies. Smelt de chocolade en strooi dit over de spiesjes heen. Supermakkelijk!
6. Warme vijgen met geitenkaas
Wat heb je nodig?
– Balsamico
– 12 gewassen vijgen
– 100 gram geitenkaas
– Gepelde pistache nootjes
Aan de slag!
Warm de oven voor op 200 graden. Stop de balsamico in een klein pannetje. Kook de balsamico totdat het suddert. Zet het vuur daarna lager en kook het nog 10 tot 15 minuten totdat het dik is.
Daarna kun je de balsamico in een bakje laten afkoelen. Snij daarna de vijgen. Doe dit in kwartjes maar niet helemaal door snijden. Snij een soort X aan de bovenkant. Breek de geitenkaas in stukjes en stop dit in de vijgen. Stop de vijgen voor ongeveer 5 minuutjes in de oven totdat de kaas gesmolten is en een beetje bruin wordt. Haal ze daarna uit de oven en gebruik de pistache nootjes en de balsamico als topping.
Lees hier meer recepten
> RECEPT: Tony Chocolonely zeezout karamel ijs!
> RECEPT: Gesmolten camembert met brood
> RECEPT: Pumpkin spice latte!
PHOTO CREDITS: closetcooking