Manieren om langer met de batterij van je phone te doen!

Een lege batterij, vre-se-lijk. Je kunt helemaal niks meer (laat maar weer zien hoe verslaafd wij eraan zijn). Geen Facebook, geen Instagram en ook geen Snapchat. Wat moeten we nu doen? Het overgebleven krantje lezen in de trein? Gesprekken afluisteren in het openbaar vervoer gaat ook een stuk minder onopvallend. Om een lege batterij de volgende keer te voorkomen, geven wij je tips.

1. Laat je apps op de achtergrond staan
Het is een soort gewoonte om een app helemaal af te sluiten en van de achtergrond te verwijderen. Dit doe je omdat je denkt dat je apps anders je batterij leegzuigen. Blijkt dus dat je batterij leegloopt door die apps te verwijderen van de achtergrond! Mind-fuck. 

2. Mobiele data voor individuele apps uitzetten
Apps als Contacten, Game Center en iBooks gebruik je niet of amper, maar kunnen toch je mobiele data leegslurpen en dus ook je batterij. Ga naar Instellingen > Mobiel Netwerk en kies voor welke apps je je mobiele data aan wilt laten en welke niet.

3. Verminder beweging
Oké, de redactie had hier nog nooit van gehoord. Als je een app opent, springt de app letterlijk op. Dat is bij iedereen welbekend. Maar was het bij jou ook al bekend dat die beweging je batterij sneller leeg laat lopen? Er gaat een wereld voor ons open. Je kunt dit dus uitzetten, waardoor de apps op een rustige manier tevoorschijn komen. Hoe je dit doet? Instellingen > Algemeen > Toegankelijk > Verminder beweging. Uiteraard hebben we het meteen getest en het is inderdaad rustiger om te zien. 

4. Uitloggen bij de App Store
Je staat eigenlijk continu aangemeld bij de App Store en daar merk je helemaal niks van. Toch schijnt het dat je batterij minder snel leegloopt als je je uitlogt bij de App Store. Daarnaast: door je uit te loggen bij de App Store, voert je telefoon geen automatische updates meer uit.

5. ‘Ververs apps op achtergrond’: UIT
Check jij ook regelmatig Facebook en laat je ‘m dan op de achtergrond staan? Dan ververst de telefoon de app vaak op de achtergrond. Dit is dus de reden dat je altijd de nieuwste berichten bovenaan hebt staan als je de Facebook-app weer opent. Als je de optie ‘Ververs apps op achtergrond’ uitzet, gaat je batterij langer mee. Je moet dan de tijdlijn op je Facebook soms alleen handmatig refreshen, maar dat moet geen probleem zijn. 

6. Weg met die push-berichten
Je mail, Facebook en nieuwsapps sturen je continu push-berichten. Dit kost echt zo veel energie! Zet dus voor alle apps de push-berichten uit.

Als je nou echt helemaal in paniek bent omdat je batterij bijna leeg is, kun je ook nog het percentage van je batterij uitzetten. Zie je dus alleen de batterij zelf en geen percentages. Scheelt ook weer een hoop stress…

READ NEXT:
Zo vind je je telefoon terug als ‘ie op stil staat
Hoe verslaafd ben jij aan je telefoon?
Zó is jouw telefoon binnen NO TIME opgeladen!

Source: Instagram