Onderzoek toont aan: hoe hoger de hak, hoe behulpzamer de man

High heels: hot and helpful..

Wij vrouwen kunnen heel veel dingen zelf, maar af en toe hebben we ook wel eens de hulp van een man nodig. Op deze momenten is het slim om je hoogste hakken aan te trekken! Uit onderzoek van Nicolas Gueguen blijkt namelijk dat hoe hoger de hakken van de vrouw zijn, hoe behulpzamer de man is.

Nicolas heeft verschillende experimenten uitgevoerd om te kijken wat de invloed van hakken is op de behulpzaamheid van mannen. Als eerste liet hij een vrouw aan verschillende mannen vragen of ze een enquete voor haar in wilden vullen. The higher the heel, the easier it got. (Wil je jouw perfecte hakhoogte meten? Klik hier om te kijken hoe je dat makkelijk kunt doen.) Ditzelfde gebeurde toen de vrouw ‘per ongeluk’ haar handschoen een paar keer liet vallen. De mannen gingen vaker naar de grond bij het zien van een stel flinke palen.

Als laatste observeerde hij vrouwen, met verschillende hakhoogtes, in een bar. Ook hier waren mannen veel sneller geneigd een gezellig praatje te maken met de vrouwen die huge heels droegen. Andere vrouwen werden niet behulpzamer bij de hooggehakte dames. Die zagen ze waarschijnlijk meer als fierce concurrentie en tja, the poor fellas zijn er nou eenmaal gevoeliger voor dan wij (ook al maken wij er wel graag gebruik van!). Maar vinden mannen stiletto’s dan gewoon zo sexy of is er een andere reden? En ligt het echt aan de hoogte van de hak of gewoon aan de manier waarop vrouwen lopen als ze ze dragen? (Check hier een paar tips over het lopen op hoge hakken!). Gueguen wil nog niet te snel conclusies trekken en gaat verder onderzoek doen. Hij speculeert dat het zou kunnen liggen aan de seksuele associaties die mannen hebben met hakken, wellicht door alle modellen die de mannen er op rond zien paraderen. Hoe dan ook, mocht je wat hulp nodig hebben loont het zeker om je hooggehakte vriendinnen tevoorschijn te toveren…

P.S. Hier vind je wat je moet doen na zo’n lange dag op hoge hakken.

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites