Mannen maken zich drukker om hun uiterlijk dan vrouwen

Dat vrouwen zich druk maken over hun uiterlijk, is bij ons allemaal bekend. Dat is ook oké. Maar er zijn mensen die zich nóg drukker maken over hun uiterlijk en dat zijn dus mannen. MANNEN, ja.

Er is onderzoek gedaan onder 12.000 Amerikanen tussen de 18 en 65 jaar oud. Tijdens het onderzoek werd gekeken naar de tevredenheid over het uiterlijk en gewicht. Daarnaast werd er ook gekeken naar de tevredenheid van andere aspecten uit het dagelijks leven zoals financiën, relaties etc. 

Uit het onderzoek bleek dat het uiterlijk en gewicht bij mannen en vrouwen een grote rol speelt. Toch bleek er een groot verschil te zijn tussen mannen en vrouwen. Er werd namelijk gevraagd wat de deelnemers belangrijk vonden in het leven. Vrouwen vonden “tevreden zijn met de financiële situatie” het belangrijkste en daarna de relatie. Op de derde plek stond “tevreden zijn over het uiterlijk”. Bij mannen stond de financiële situatie ook op de eerste plek maar stond “tevreden zijn over het uiterlijk” op de verrassende tweede plek! Dus ben jij onzeker over je uiterlijk? No worries, mannen hebben er nog meer last van dan jij.

READ NEXT:
Het is echt mogelijk: afvallen door het drinken van wijn
Dit vinden mannen het aantrekkelijkste type vrouw
Wetenschappelijk bewezen: vrouwen leven langer dan mannen

Source: Theberry