Mascarafouten die we ALLEMAAL maken

Een van onze favoriete make-up producten is toch wel mascara. Als je mascara aanbrengt, lijk je gelijk wakker en zie je er frisser uit! Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk om een laagje aan te brengen. Toch maakt iedereen nog steeds fouten met het aanbrengen van mascara. Sommigen wisten wij ook nog niet!

1. Pompen

Je pompt je mascara vaak op en neer om meer mascara op je borsteltje te krijgen. Doordat je elke keer lucht naar binnen pompt, raakt je mascara juist sneller uitgedroogd (and we don’t want that!). Je kunt dus beter het borsteltje even draaien in je mascara.

2. Verkeerde borsteltje

Voor elk soort wimpers bestaat er een mascaraborstel die goed werkt. Je moet dus even goed testen welk borsteltje het beste voor jouw wimpers werkt. Een verkeerde kan er namelijk écht voor zorgen dat je wimpers niet goed overeind gaan staan (en dan kun je die mooie, gekrulde wimpers wel vergeten!).

3. Je slaat de aanzet van je wimpers over

Veel vrouwen brengen hun mascara aan vanaf ongeveer het midden van de wimpers. Dit zorgt er juist voor dat je wimpers korter lijken. Breng de mascara daarom aan vanaf de aanzet.

4. Te lang dezelfde mascara gebruiken

Ja, waarschijnlijk zijn héél veel vrouwen hier schuldig aan: je gebruikt je mascara langer dan 3 maanden. Maar dit kun je beter niet doen, want je mascara droogt dan namelijk uit. Naast dat deze lang niet zo goed meer werkt, kan een uitgedroogde mascara ontstekingen en pukkeltjes veroorzaken. Niet fijn, dus drie maanden na het openen je mascara weggooien.

5. Wimperkam

Vrij weinig vrouwen gebruiken een wimperkam. Terwijl dit juist heel erg handig is! Het zorgt ervoor dat je wimpers niet aan elkaar blijven plakken. Maak ‘m wel altijd even goed schoon nadat je hem hebt gebruikt.

6. Wachten met vlekjes weghalen

We hebben hier allemaal weleens last van… in alle haast (of je moet niezen!) schiet je een beetje uit en zit je mascara niet alleen maar op je wimpers maar er ook ver naast. Je bent dan geneigd om dit even (snel) weg te vegen met je vingers, maar het is beter om de mascara eerst even te laten drogen, dan krijg je de mascara vlekjes namelijk veel sneller weg.

READ NEXT:


>