Kijk, natuurlijk gaan wij weleens naar de sportschool. Maar het liefst verliezen we die calorieën zonder dat we er erg in hebben. En er zijn een paar schoenen, waardoor je dus ongemerkt wat extra calorieën verbrand.

Je denkt misschien gelijk dat dit een fabeltje is, maar het is toch echt zo. Wanneer je op hakken, loopt verandert je houding. Ongeacht de hoogte van de hak. Je loopt rechter, ziet er langer uit en spant eigenlijk alle spieren aan die je normaal gesproken met lopen niet aanspant.

Het lopen op hakken zorgt dus voor meer verbranding van calorieën, omdat je spieren aanspant die je bij normale schoenen nauwelijks aanspant. Wanneer je een uur op hakken loopt in een normaal tempo verbrand je gemiddeld 200 calorieën.

Dat klinkt beter dan jezelf een half uur martelen op de hardloopband. Natuurlijk moet je niet denken dat alleen dit genoeg is om af te vallen. Maar het is toch mooi meegenomen, kan jij weer meer eten tijdens de feestdagen. Wel beloven dat je een paar rondjes op je hakken loopt.

 

READ NEXT
WOW: 10 minuten sporten is genoeg voor vetverlies
De slechtste sport om mee in shape te komen
Rare manieren om 200 calorieën te verbranden

 

 

(Visited 270 times, 1 visits today)