Het seizoen verandert en het fijne zonnetje maakt plaats voor regen en donkere dagen, hello fall! Of we dat leuk vinden is een ander verhaal, maar heb jij er ook last van dat je meer haaruitval hebt rond deze tijd? Don’t worry, je bent namelijk niet de enige die meer haar verliest in deze periode.

Uit een recente studie van Zweedse wetenschappers, bleek dat vrouwen meer haar verliezen in de herfst dan in een ander seizoen. In de zomer groeit je haar sneller doordat het zonlicht een positieve invloed heeft op de hormonen die je haargroei regelen. Doordat in de zomer je haar veel meer groeit, verlies je in de herfst dus ook meer haren.

Deze toegenomen haaruitval is dus niet meer dan normaal en herstelt zich na enkele weken weer. Je hoeft je geen zorgen te maken. Gelukkig zijn er ook middeltjes die deze vervelende haaruitval tegen gaan, bij Lush verkopen ze een fijn zeepje voor dit probleem.Was je haar met een shampoo genaamd New. Die shampoo bevat stimulerende oliën die de bloedsomloop stimuleren. Zo behoud je toch nog die mooie lokken en op deze manier houd je je lokken ook gezond!

READ NEXT
Hier komt je haaruitval waarschijnlijk vandaan!
Last van haaruitval? Zo kom je er vanaf!
Eet je haar gezond en glanzend!

PHOTO CREDITS JOLIELOT
(Visited 1.710 times, 1 visits today)