Met déze 4 tips word je echt gelukkig van je kledingkast

Misschien herken je het gevoel wel: je staat voor je kledingkast, en hebt het idee dat je helemaal niets leuks hebt om aan te trekken. Vervelend! Het wijst er vaak op dat je niet echt gelukkig bent met de kleding die je hebt. Misschien passen de kledingstukken niet goed bij je, of vind je het lastig om je stijl aan te duiden. We delen belangrijke tips om gelukkig te worden van je garderobe.

 

Combinatie van trends en tijdloze stukken

Het is wat ons betreft een gouden regel: zorg in je kledingkast voor een combinatie van trends en tijdloze stukken. Natuurlijk is het leuk om soms met een trend mee te gaan, als je vindt dat deze bij je past. Zeker doen! Denk aan een mooie flared broek, die ook nog eens heerlijk zitten. Tegelijkertijd haal je misschien nog wel meer geluk uit tijdloze, classy kledingstukken, die je jaar na jaar weer aan kunt trekken. Deze stukken word je eigenlijk nooit beu: het maakt ze tot de ware must-haves in je kast. Ga bijvoorbeeld voor neutrale kleuren en eenvoudige designs – daarmee zit je altijd goed.

 

Kleding van kwaliteit

Eerlijk is eerlijk: van een goedkoop vodje wordt niemand echt blij. Kies liever voor kwaliteit in je kledingkast! Dat betekent misschien dat je minder vaak iets nieuws kunt kopen, maar zorgt er daarnaast juist voor dat je de kwalitatieve stukken heel graag draagt. Zo zijn goede zomerjurkjes onmisbaar in de zomer. Kies ook voor broeken, tops en truien van kwaliteit, zodat ze lang meegaan. Daar ga je veel plezier aan beleven! Én het is ook een stuk duurzamer.

 

Draag pasvormen die bij je figuur passen

Je voelt je het mooist in kleding die goed bij je figuur past. Dit is per persoon verschillend. In de basis komt het erop neer: accentueer je sterke punten en verdoezel juist de punten waar je de aandacht niet op wilt vestigen. Met de juiste kledingkeuzes lukt dit zeker! Om erachter te komen hoe dit bij jou precies zit, kun je bijvoorbeeld ook eens in gesprek gaan met een stylist. Je kunt zijn of haar tips goed gebruiken.

 

Kies de juiste kleuren

Naast de juiste fit, is er ook het ideale kleurenthema dat bij jou past. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van je huidtype, maar ook van de kleur van je haar en ogen. Waar de een er beeldig uitziet in een kleur als perzik, doet die kleur voor de ander juist weinig of oogt de kleur zelfs flets. Hier kun je je tevens over laten adviseren, om zeker te weten welke kleuren de beste match vormen. Stem vervolgens je droomgarderobe hierop af!