7 momenten waarop je absoluut niet moet gaan appen of snapchatten

Never again!

We leven in een digitale wereld en zijn bijna allemaal zwaar hooked aan onze smartphones. Berichten versturen via WhatsApp (en foto’s via Snapchat) neemt een deel van onze dag in beslag. Er is dan ook veel zelfbeheersing voor nodig op momenten dat je echt beter niet kunt appen of snappen. Sure, naar le boyfriend en je vriendinnen mag je de hele dag sturen wat je wil, maar als je nog iemand op het oog hebt is het beter om jezelf in te houden. Dit zijn van die momenten.

1. Wanneer je net iets te diep in het glaasje hebt gekeken

Moeten we dit nog toelichten? We weten dat het bijna niet te doen is. Iedereen met een crush gaat hem of haar appen als er iets te veel drank in het spel is. En hoeveel keer loopt dit goed af? Precies. Geef je telefoon aan een vriendin, laat iemand je wachtwoord veranderen, gooi je telefoon in de gracht. Anything, maar ga niet appen!

2. Wanneer je iets heel leuks aan het doen bent en je ‘vlam’ weet dat

Laten we zeggen dat je naar een feest bent met vrienden, dan wil je toch niet de hele tijd op je telefoon zitten? Laat je vriend, scharrel of ex maar denken dat je de tijd van je leven hebt, wat natuurlijk ook zo is. Laat het in ieder geval lijken alsof je het ZO leuk hebt dat je even niet aan ze denkt. Als de persoon die je normaal berichten stuurt een ex is, dan geldt deze regel nog drie keer dubbel als het een feestdag is.

3. Als je ziek bent

Kijk, naar je vriend of naar je moeder sturen dat je ziek bent en echt een kop soep en een kruik nodig hebt is oké, maar naar je potentiële lover sturen dat je maaginhoud er net weer uit is gekomen en een foto sturen waarop je net Casper het spookje lijkt is een no-go. Leg weg die telefoon, zet je Netflix aan, eet je soep en ziek uit. Heus, het is zelfbescherming om nu niet te gaan appen.

4. Nadat je gezegd hebt ‘ik ga je niks meer sturen hoor’ omdat hij toch niet antwoord

Als de boy je geen aandacht geeft en met andere dingen bezig is terwijl jij hem wel berichten aan het sturen bent dan is het tijd om je virtuele mond te houden. Hij is jouw aandacht dan namelijk niet waard. Natuurlijk kan hij gewoon andere dingen aan zijn hoofd hebben, maar als je weet dat hij op zijn telefoon kijkt en als je al gezegd hebt dat je niks meer gaat sturen, doe dat dan ook niet. Who run the world? Girls!

5. Wanneer je al een tijdje niets van hem hebt gehoord

Stuurt hij jou niks na een date of iets dat daarop lijkt (one night stand)? Dan vindt hij je misschien toch niet zo leuk als je dacht. Nu snappen we dat je in paniek raakt als je niks ontvangt en dat is dan natuurlijk ook je excuus om zelf allemaal berichtjes te gaan sturen, maar het is beter van niet. Speaking as a friend.. Laat hem gaan, hij is het niet waard.

6. Wanneer je plannen af gaat zeggen

Het is natuurlijk al best onbeschoft om last-minute plannen af te zeggen, daarom moet je dit nooit doen via een appje. Bel gewoon. Als je een goede reden hebt, kun je dit uitleggen aan de telefoon en komt het niet over als een smoes.

7. Wanneer je ruzie hebt

Doe dit niet over WhatsApp. Punt. Zaken als ruzies kun je beter of in real-life en anders aan de telefoon oplossen. Via een bericht komt iets wat je wil zeggen namelijk negen van de tien keer verkeerd over. Niet doen dus.

Meer lezen?
Deze dingen kun je beter niet dronken versturen op Snapchat
Je kunt straks foute WhatsApp berichtjes verwijderen
Zo voorkom je forever ongemakkelijke situaties op WhatsApp!

PHOTO CREDITS: SCREENSHOT YOUTUBE

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites